İşten çıkartıldım aldatılıp istifa etmiş gösterildim
Merhaba bu sitenin yapımında ve bu kadar insana faydalı olan site kullanıcılarına emeği olan herkese teşekkürler.
Sorum şu: Ben 2002 yılında başladığım işimden 2006 aralık ayı sonunda patronumun, telefonda bana ve ailemide içine kattığı dengesizce sarfettiği cümlelerle işten çıkartıldım. Haklarımın ödeneceği sözüyle kandırılarak (10 gün kadar sonra) işyerine çağrıldım. Gittiğimde patronum ve ortağı olan oğlu vardı. Bana paramın hazır olduğunu ve önüme çıkardığı belgeleri (önce şunları bir imzala bakalım diyerek) imzalamamı söyledi. İmzaladım, sanırım istifa dilekçesi gibi matbu bilg.çıktısı bir evrak. ve maaş bordroları, ve yıllık izin belgeleri zannedersem. bu arada yıllık iznimi, hatta bir buçuk yıllık iznimi haketmiş durumdayken bile kullandırmamıştı bilgi olarak söyleyim. fakat bana hakkın dediği, o ay çalıştığım 20 günlük maaşımı ve 2 hafta izin parasını verdi. Almadım beni kandırdı diye 4,5 yıllık emeğimin karşılığında bana zaten çalışıp hakettiğim 20 günlük maaşımdan başka birşey vermedi.1,5 ay gibi bir süre daha bekledim belki verir diye ama çabalarım boşa gitti. Bende İst.böl.çalışma md.ne gittim şikayet dilekçesi verdim. Acaba haklarımı alabilirmiyim, herşey işveren lehine ama ortada kandırılarak imzalatılmış evraklar var ve alamadığım tazminatım. Bir de bu gibi kandırılma olayları ile yargının vermiş olduğu emsal kararlar varmı? ne yapabilirim? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Re: İşten çıkartıldım aldatılıp istifa etmiş gösterildim..
Çalışma Bakanlığı Bölge Çalışma Müdürlükleri yapacağı soruşturma neticesine göre sizin hakettiğiniz tazminatı hesaplar..bunu size ve işverene bildirir.
bu rapor lehinize olursa lehinize delil olarak dava açtığınız takdirde mahkemeye sunarsınız..
dava açmazdan işveren tazminatınızı ödeyip ibraname almaya da çalışabilir..
eğer rapor aleyhinize çıkarsa da dava yolunu deneyin,sakın ihmal etmeyin..
sevgi ve saygılarımla..
Sayın mcorukoğlu,
Millet olarak nedense, meseleleri içinden çıkılmaz hale getirdikten sonra çözüm aramaya bayılıyoruz.
Bizden yardım istemişsiniz, memnuniyetle...
İmzaladığınız belgelerin içeriği çok önemli. Bu hususta yeterli bilgi vermemişsiniz.
İddialar kanıtları ile anlam kazanır. Konuyu zaten size önereceğimiz merciiye intikal ettirdiğinize göre, sonucunu beklemekten başka yapılacak bir şey yok.
İşe iade hakkınızı zaten kaybetmişsiniz. ( eğer var idiyse)
Bölge Çalışma Müdürlüğünün raporuna göre hareket etmeniz gerekecek.
İmzaladığınız belgelerle ilgili daha detaylı bilgi vermeniz halinde, size belki yardımcı olabiliriz.
Esenlikler,
Sn Erdiken ve Asım bey teşekkür ederim. imzaladığım evraklarla ilgili ayrıntılı bilgi istemişsiniz ama yazdığım kadar bilgim var. bitanesi büyük ihtimalle ibraname olabilir. diğerleri asgari ücretten gösterdikleri ssk maaş bordrolarıydı. ama benim net maaşım ayrıldığımda asgari ücretin 2,5 katıydı. aslında elimde bankaya vermek için aldığım maaş yazısı da var ama kullanmadım. yazı gerçek maaşımdan biraz yüksek diye, hak geçsin istemediğim için. diğer taraftan beni yüzüstü ortada bıraktıkları için tek kuruşumu bile yedirmek istemiyorum, evliyim sorumluluklarım var herkesin olduğu gibi ama bunları düşünmeden beni maddi manevi bu kadar zarara uğratanlardan hakkımı almak isteğimi herhalde yüce adalet makamları uygun bulacaktır diye düşünüyorum. bilgilerinizle ve fikirlerinizle yardımcı olursanız minnettar olurum saygılarımla..