Hukukun yüceliği tartışılmaz ancak tüm şartlarda geçerli midir?
merhabalar,
Ben hukukun mağdurun tarafından işlemediğini '' ya da '' ağır işlediğini düşünüyorum. Mağduru savunamayan, koruyamayan açıklar nelerdir ? Bu makinanın çalışmamasının sebepleri nelerdir ?
Hukuk yetkilileri işlerini tavizsiz nasıl yapacak, bu kadar karmaşanın, çürümüşlüğün içinde?
Re: hukukun yüceliği tartışılmaz ancak tüm şartlarda geçerlimidir ?
Sorunuzun daha açık olması gerekmektedir. Her olayın kabul oluş durumu farklıdır. Mağdurun mağduriyet şikayetinin '' zaman' mı başka bir şikayet mi olduğu iletinizden tam anlaşılamamaktadır.
Re: hukukun yüceliği tartışılmaz ancak tüm şartlarda geçerlimidir ?
Sayın Tangör Evren,
Hukuka karşı genel bir güvensizlikten bahsediyorum. Bu organ bu yargıyı nasıl ve neden oluşturdu, kimse adalete başvurmay tercih etmiyor. en basit hırsızlık olaylarında. Nasılsa ceza almayacak diyor kişi...
Yargı organının bu kadar güven kaybetmesi hiç bir coğrafyada normal olmasa gerek, bu tehlikenin boyutlarını büyütebilir çünkü, nitekim olanda bu. Hırsız ceza almayacağını biliyor.
Değişiklikler neden yapılmıyor, anayasaya bu körü körüne bağlılık zarar veriyor artık. Bir şey yapmak lazım.
Aynı suçtan 3 kez yargılanan adamı neden salıyorlar hala. 3 olduğunda 30 yıl gibi korkutucu bir ceza olsa sonunda, bu kişiyi durdurmaz mı ?
Biraz da kanunların çalışmaması, insanları suça teşvik ediyor olabilir mi acaba ?
İyi çalışmalar...
Re: Hukukun yüceliği tartışılmaz ancak tüm şartlarda geçerli midir ?
Sayın Yıldırım,
Toplumsal, kişiyi doğrudan ve çok rahatsız eden suçlar, hırsızlık, kapkaç, öldürme. Hırsızlık, kapkaç olaylarında cezalar yetersiz ya da yok. Ben bu olayların artışına koşut, sorundan sadece ceza ile kurtulacağımıza da inanmıyorum. Bu suçlarla ilgili sosyo-ekonomik boyutun incelenmesi gerekiyor.Toplumun ceza ile terbiye edilmesi olanaklı bir yol değil. Yeni ceza yasasında cezalar arttırıldı, suç/suçlu patlaması oldu deniyor. Gerçi tutuklu/şüpheli sayısındaki artış bana göre bu verileri başka yönde tartışılır yapıyor.
Ceza konusunda size bir anımı anlatayım. 4 yıl önce İngiltere'de Cambridge te bir yakınımın yanındaki evin sahibi, yüksek duvar ve çitlerini ucu sivri tellerle çevirmiş. Hırsız eve girmek için o duvardan atlarken teller yüzünden yaralanmış ve soymak için gireceği evin sahibini yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle mahkemeye vermiş! Bu davayı kazanmış! Ev sahibinin bu nedenle telleri söktürdüğünü gördüm!
Genel anlamda hukuk devletimizde yargının işlemediği ise ne yazık ki gerçek.