Belediye şerhinin kaldırılması
Merhaba,
Babamın vefatı ile miras olarak kalan arsalardan 10 adet parseline,yerel belediye tarafından 2001 yılında park alanı olarak şerh konulmuş fakat geçen sürede hiçbir
şey yapılmamıştır.Bu arada babamında şerh konulduğu zaman itiraz etme hakkını ihmal ettiğinide belirtmek isterim. Bu durumda şerhi kaldırmanın bir yolu var mıdır?
Kaldıramadığımızı varsayarsak,istimlak edilmesini hızlandırabilirmiyiz? (Tabii bu arada istimlak durumunda birşey verip vermemek zorunluluğunuda tam olarak bilmiyorum).Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Re: Belediye şerhinin kaldırılması
Karışık bir konu herhalde kimseden ses çıkmadı!
Benden başka kimse cevap yazmayacak mı? Hayal kırıklığına uğradım doğrusu! Konu daha önce açıldıysa veya yanlış yerde konu açtıysam lütfen söyleyiniz.
bu konuda kısa bir yorum yapacağım. benim bildiğim kadarıyla belediye şerh koysa dahi takip eden 3-4 ayda bir işlem yapmadığı zaman , şerh otomatik olarak kalkıyor ve bir daha şerh koydurtması gerekiyor.Bunun için herhangibir belediyenin arsada hakkı yok(park alanı yapmak gibi). Kolay gelsin.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Belediyenin internet sitesindeki imar durumu krokilerine baktığımızda, bahsettiğim yerin park olarak işaretlendiği gözlenmektedir.Belediyeden birkaç kişiye sorup aldığımız cevap "belediye bir kere şerh koyup,el attımı onu mutlaka alır.Şerhi kaldırtsanız bile yine koyar".Kamulaştıracağı zamanda kesin olarak rayiç bedel üstünden ödeme yapacak ve bizi büyük zarara uğratacaktır.
Bu sorun belediye ile mi yoksa mahkeme yoluyla mı çözülür? Bilgi verirseniz çok sevinirim.
size şunu söylemek istiyorum.. o arsanın rayiç bedelini yüksek tutun.. bunu nasıl yapacağınızı söyleyemem etik olmaz ama bunun yolunu öğrenmeye bakın..