-
Vize
Selamlar. Sevgilim hem türk hem danimarka vatandasi ve su anda danimarkada eski esiyle anlasmali olarak bosandilar 1 ay once hakim bosanmalarina karar verdi fakat bosanma daha kesinlesmedi. Sevgilim su anda benden 4 aylik hamile ve beni danimarkaya almak istiyor dogumda yaninda olabilmem icin acaba vize alabilirmiyim adres sorunu yok
-
Re: Vize
bence bunu oradaki bir immigration attorney'e sormaniz daha mantikli olur, turkiyedeki gocmenlik avukatlari (boylemi deniyor bilemiyorum) danimarka gocmenlik yasalarini cok detayli bilemeyebilir. kanada da vize almaniz turistik vs. mumkun degil, eger isleme konulan bir gocmenlik vize basvurunuz varsa malesef ziyaret vb. vizeler icin bas vurmayin paraniza yazik. gocmenlik vizesi icin islemler yaklasik 4ay ile 1.5 yil suruyor. (her ulke vatandasinin islemleri farkli surelerle inceleniyor ve her ulkeden istenilen belgeler farkli, turkiye icin sure yaklasik 4-6 ay). eminim danimarkanin gocmenlik yasalari daha farklidir fakat bir fikir vermesi acisindan soylemek istedim. tahmin ediyorumki vize basvurularinizi konsolosluk red edecek ve gocmenlik vizesi icin basvurmanizi onerecek. ortada birde cocuk ve aile bagi olmasi nedeniyle danimarkaya turist olarak girerseniz sizi cikartmalari cok zor olabilir o yuzden tedbiri bastan alip herseyin yasal olmasina ozen gostermeye calisiyorlar sanirim. daha once soyledigim gibi en iyisi siz yada bayan arkadasinizin oradaki bir gocmenlik avukati ile konusmasi (genellikle bu tip konulari ucretsiz danisabilirsiniz)
-
Göçmenlik avukatı denilen bir kavram yoktur, "avukat" vardır yalnızca. Ücretsiz danışmanlık denilen bir kavram yoktur; danışmanlık, ücret karşılığında verilen bir hizmettir.
Vize başvurunuzu yapınız; başvurunuzun değerlendirilmesi, ilgili ülke tarafından yapılmaktadır ve sebebini açıklamaksızın ret hakkı mevcuttur. Bu takdiri bir konudur.
-
danimarkadan ikamesi olan bir arkadaşınız yazılı davet yollar ise
vize sorunu nu daha kolay aşarsınız..
sevgi ve saygılarımla..