selam..
ben 86/1 tertip olarak askerlıge basladım hepatıt b rahatsızlıgından dolayı izmır askerı hastanesınde 6 ay hava degişimi aldım.hava degişim süremın 3 ayında haVA degişimindeyken TBC hastalıgına yakalandım o süre zarfında baglı oldugum ş.urfa ilin verem savaş dispanserinde tedavıye baslandı.hava degişim süremın bitimınden dolayı üsta birlıgıne gittim toplama merkezlerinde kaldım birlıgıme gitmem durumumu anlatıp baglı oldugum askerı hastanesine gelmem 1 ay sürdü bu 1 aylık süre zarfı içerisinde ilaçlarımın olmamasından dolayı ilaçlarıma ara verdim.Elazıg askerı hastanesı ne gitmemle birlıkte benım yatısımı yaptılar hem gögus hastalıkları ve intanıye klınıgınde doktarların gözeltımı altında tedavı görmeye basladım.2 tane hastalıkla ugrastım tedavımın devamı gerekınce hbs+tbc ortak heyet raporuyla 3 aylık hava degişimine gittim.bu süre zarfında baglı oldugum diyarbakır askerı hastanesıne kontrol amaclı olarak ayda bir kontrollere gittim.hava degişim süremın bitiminden dolayı birlıgıme gittim birlıgımden tekrar benı hastaneye sevk ettiler hastaneye gittigimde hepatıt b hastası oldugum ve hava degişim süremınde 9 ay olmasından dolayı benım iğne biyopsi olmam gerektiğini söyleyıp benı ankara gata'ya sevk ettiler orda biyopsi oldum 1 ay hava degişimi aldım bır ay sonra sonucları almak için ankaraya tekrar gittim, sonucları aldım Hepatit B (dna pozitif) cıktı Elazıg Askeri Hastanesi tekrar gittim yatısım yapıldı heyet hazırlık yapıldı 10.05.2007 persembe günü heyete girdim Askerlıge elverişli degil heyet sonucu ile Çürük aldım.
hepatit hastalarına çürük veriliyor verilmesinede ben cok yoruldum ve benı yordular keske askerlık yapsaydım kı yapmayı cok istiyordum kısmet olmadı bu süre zarfı içinde maddi ve manevi olarak cok buyuk sorunlar yasadım.ama buda var ben (tbc ve hepatit b) den cürük aldım sadece hbs den degil. şimdi duyumlar ben bu yasamıs oldugum olaylardandan dolayı tazmınat alabılıyormusum bunun gerceklık boyutu varmı bu konu hakkında benı bilgilendirirsenız sevinirim şimdiden tşk ederim...