E-mail aracılığı ile rahatsız ediliyorum
Merhabalar,
Son 1.5 senedir arada sırada bir kişi tarafından rahatsız ediliyorum. Özellikle son haftada bu küfür boyutuna ulaştı. Savcılığa başvursam herhangi bir sonuç alabilir miyim? Bunun ceazsı var mıdır yada bu bir suç sayılıyor mu? Karsılıklı cevaplar olduğu için ve karşılıklı küfürleşmeler yaşandığı için kişi ortaya çıkarıldığında oda benden davacı olabilir mi?
Yardımcı olucak arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Re: E-mail aracılığı ile rahatsız ediliyorum
Bunun cezası vardır ve bildiğim kadarıyla bu konuda bolca bilgi yine bu forumlarda vardır. Neden bu kadar kolaycısınız anlayamadım ki.
Alırsınız. Sayılıyor. Cezasızlık sebebidir. Rica.
Sizin sorumluluğunuz yoktur çünkü haksız tahrike maruz kalmışsınız.
Savcılığa giderek e-mailin kime ait olduğunun tespitini ve kendisinden rahatsız edilmeniz ve hakarete maruz kalmanız dolayısıyla davacı olduğunuzu bildirmeniz yeterli olacaktır.
Bunun yanında posta kutunuzda bulunan hakaret ve rahatsız edici nitelik taşıyan iletileri, hangilerine ne şekilde karşılık verdiğinizi söyleyerek vermeniz sizin için daha iyi olacaktır.
İyi günler dilerim.
CEZA VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA KARAR VERİLECEK HALLER;
a) Yüklenen suçla bağlantılı olarak yaş küçüklüğü, akıl hastalığı veya sağır ve dilsizlik hali ya da geçici nedenlerin bulunması,
b) Yüklenen suçun zorunluluk hali ya da cebir veya tehdit etkisiyle işlenmesi,
c) Meşru savunmada sınırın heyecan, korku ve telaş nedeniyle aşılması,
d) Kusurluluğu ortadan kaldıran hataya düşülmesi,
Hallerinde, kusurunun bulunmaması dolayısıyla ceza verilmesine yer olmadığı kararı verilir.
e)İşlenen fiilin suç olma özelliğini devam ettirmesine rağmen;
aa) Etkin pişmanlık,
bb) Şahsî cezasızlık sebebinin varlığı,
cc) Karşılıklı hakaret,
dd) İşlenen fiilin haksızlık içeriğinin azlığı, dolayısıyla, faile ceza verilmemesi hallerinde de, ceza verilmesine yer olmadığı kararı verilir.
Dolayısıyla şikayette bulunmanızda hukuki yarar görmüyorum.
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
CEZA VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA KARAR VERİLECEK HALLER;
a) Yüklenen suçla bağlantılı olarak yaş küçüklüğü, akıl hastalığı veya sağır ve dilsizlik hali ya da geçici nedenlerin bulunması,
b) Yüklenen suçun zorunluluk hali ya da cebir veya tehdit etkisiyle işlenmesi,
c) Meşru savunmada sınırın heyecan, korku ve telaş nedeniyle aşılması,
d) Kusurluluğu ortadan kaldıran hataya düşülmesi,
Hallerinde, kusurunun bulunmaması dolayısıyla ceza verilmesine yer olmadığı kararı verilir.
e)İşlenen fiilin suç olma özelliğini devam ettirmesine rağmen;
aa) Etkin pişmanlık,
bb) Şahsî cezasızlık sebebinin varlığı,
cc) Karşılıklı hakaret,
dd) İşlenen fiilin haksızlık içeriğinin azlığı, dolayısıyla, faile ceza verilmemesi hallerinde de, ceza verilmesine yer olmadığı kararı verilir.
Dolayısıyla şikayette bulunmanızda hukuki yarar görmüyorum.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sanırım dava etmemek mantıklı olucak.
Takdir sizindir, fiilin tekrarı halinde karşılık vermemeniz ve şikayette bulunmanızı öneririm.
Yüklenen suçun zorunluluk hali ya da cebir veya tehdit etkisiyle işlenmesi,...
para alacagim olan bir kişi once bana hakaret etti sonra ben ona hakaret ettim, daha sonra kendisi ve yakını beni oldurmekle 5-6 defa tehdit etti
bu durumda savciliga tehditlerin delilleri ile basvursam tehdit eden sahislar ceza alirmi? Nasil bir ceza alır? Takipsizlik verilirmi?
etkin pişmanlık nedir? bir kişin pişman olduguna nasil karar verilir? Ceza almamak icin Yalandan ozür dilenmesi etkin pişmanlıkıdır?
E-mail aracılığı ile rahatsız ediliyorum
Sizce e-mail yollayan kişinin ip adresini gönderilen mailden tespit edebilirisiniz. Bence de savcılığa başvurun belli bir süre takipden sonra şayet kafelerden size mail atmıyorsa yakalanbilir.