Asker Öğretmenlik (Heyet Raporu)
Ben halen asker öğretmen olarak görev yapmaktayım. Asker öğretmenlik yönetmeliğinde, sene içindeki rapor hakkı için 90 günlük bir sınır tanınmıştır. Ben sene içinde 35 gün rapor kullanmıştım. Ancak ikinci dönemde geçirdiğim bir kaza sonucu ameliyat oldum ve dizime platin takıldı. Şu anda zorlukla kısa mesafeleri koltuk değneğiyle yürüyebiliyorum. Ameliyat sonucu bana 3 aylık heyet raporu verildi. Ancak daha önceki raporumla birlikte toplam 125 gün oluyor ve 90 günlük sınırı aşmış oluyorum. Ancak bu durumda benim mağrudiyetim söz konusu oluyor. Şu anda görev yapamayacak durumdayım ancak 90 gün sınırı nedeniyle göreve başlamak zorunda kalıyorum. Normal memuriyette heyet raporu, yönetmelikte belirlenen rapor sınırının haricinde olur. Almış olduğum heyet raporu, yönetmelikte belirtilen 90 gün raporun haricinde mi olur, 90 güne dahil midir? Merak ediyorum. Bana göre heyet raporu hariç olması gerekir. Çünkü ben, kaza geçirip yürüyemeyeceğimi nerden bilebilirim? Kalp ya da beyin ameliyatı olsaydım, ona rağmen göreve devam mı edecektim. Bana mantıksız geliyor. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler...
Re: Asker Öğretmenlik (Heyet Raporu)
göreve başlamanıza gerek yok..
raporunuzu kullanın..
burada şu hususu iyi anlamalısınız..
90 gün asker öğretmenlikten sayılan kısım..
fazla olan raporlar asker öğretmenliğinizden sayılmaz ve terhis olmazsınız..
yani asker öğretmen olarak çalışmaya ve maaş almaya devam edersiniz.
tüberkiloz teşhisi konulan bir asteğmen vardı üç yıl maaş aldı..terhis olamadı..
sevgi ve saygılarımla..
Teşekkür ederim. Ancak tüberküloz teşhisi konun arkadaş asteğmen miydi, yoksa asker öğretmen miydi? Böyle bir durumda 31 Temmuz'da teskere almam gerekirken, 25 gün sarktığı için, 31 Temmuz'dan 25 gün sonra teskere almam gerektiğini söylüyorsunuz sanırım. Peki bu durumu belgelerle nasıl ispatlayabilirim acaba?
terhis işlemini şubeniz hesaplayacak..
askerlik şubede başlar şubede biter..
eksik hizmet olursa şubede yaptırıp tamamlatılır..
en kısa zamanda şubenizlegörüşün..
sevgi ve saygılarımla..
Alıntı:
erdiken rumuzlu üyeden alıntı
terhis işlemini şubeniz hesaplayacak..
askerlik şubede başlar şubede biter..
eksik hizmet olursa şubede yaptırıp tamamlatılır..
en kısa zamanda şubenizlegörüşün..
sevgi ve saygılarımla..
Asker öğretmenlikte öyle olmuyor işte.Yani şubede başlıyor, ama teskereyi Milli Eğitimden alıyoruz. Sanırım normal askerlik gibi düşünüyorsunuz.
SAnırım bu konuda bilgisi olan yok.
terhis belgelerinin tümü ilgili birlikler veya ilgili kamu kurumları tarafından tanzim edilir.
ancak yine askerlik süresinin hesabı ve eksik kalan kısmı şubece tespit edilir..
bir birlik yada Milli Eğitim sizi terhis etse bile şubenin bu terhis sonucunda eksik kalan kısmı tespit etmesi ve kalan hizmetinizi ikmal ettirmesi mecburidir.
kalan askerlik kısmı on güne kadar ise şube kendi bünyesinde on günden fazla ise sizi eski birliğinize sevkederek noksanı ikmal ettirir...
sevgi ve saygılarımla..
Sevgili erdiken, ilginiz için çok teşekkür ederim. Sağolun