-
Kira Hukuku
Sayin Avukat hanimlar, beyler
Benim size bir sorum olacakti. Bir evim var ve kiraya vermek istiyorum, ancak ben yurtdisinda yasadigim icin anneme vekaletname verip onun kiraciyla gorusmesini ve kontrat imzalamasini dusundum, bu gecerli bir yontem midir? Sadece bu konuda belirli bir sure icin yetki verebilecek sekilde vekaletname hazirlanabilir mi? Ayrica kirayi 6 ay veya 1 yil gibi kisa sureler icin verip o sekilde kontrat yapmak mumkun mudur?
Ayrica kontrat yapildiginda noter tasdiki gerekli midir? Her iki tarafin da imzasi yeterli olmaz mi? (kiracimizin ve annemin)
Son olarak sormak istedigim sey: Evimin kat irtifaki var, bunun kat mulkiyetinden farki nedir? Biz notere gidip almistik, tapu dairesinden farki nedir, tapu dairesine simdi gitsek olur mu? Insaat halindeydi teslimini haziran sonu alacagiz boyle bir durumda kat irtifat tapusu bende oldugu icin bir sorun cikar mi?
Cevabinizi sabirsizlikla bekliyorum, hepinize saygilar ve calismalarinizda basarilar diliyorum.
iyi gunler.
B.Becca
-
Re: Kira Hukuku
Sayin avukat hanimlar, beyler
Cok zor sorular mi sordum? Biriniz Allah rizasi icin bir cevap yazarsa cok sevinecegim.
Saygilar
-
burda soru gelsede pat diye cevaplasak diye pusuya yatan var sanıyorsunuz galiba...
sabırlı olun lütfen....site yineticileri zaman buldukça soruya cevap vermekteler...
saygılarımla
-
konsolosluğa gidin..
derdinizi anlatın..
onlar bir vekaletname düzenlerler..
onu vekile yollayın..
sizin adınıza kira sözleşmesini noterde de yapar..dışarda da..
sizin adınıza para da alır..
kiracıyı da çıkarır...
vekaletin kapsamı ne ise o işlemleri yapar..
vekaleten kira sözleşmesinin noterde tanzimi çok yapılan bir uygulama..
kat irtifakı tapusu kira için sorun çıkarmaz..Apartman
kat mülkiyetine geçmediği sürece sizin dairenin müstakil tapusu çıkmaz..
sevgi ve saygılarımla.
-
Sayin erdiken,
Mesajiniz icin tesekkur ederim. Yalniz anlayamadigim bir nokta var. Konsolosluga anneme evimi kiraya verebilmesi icin vekaletname kapsamini mi bildirmem gerekiyor? Onlardan aldigim belge yeterli mi yoksa noter de mi gerekir?
Ayrica apartman kat mulkiyetine gecmeyebilirmis, bu benim acimdan ne gibi bir problem cikartir? Ben kat irtifaki ve mulkiyeti arasindaki farki cok iyi bilemiyorum, internetten okudugum kadariyla tek fark binanin bitimine bagli. Ancak bizim muteahit belki kat mulkiyeti alinmaz dedi, bu ne gibi sonuclar dogurur, dairenin hakkinin tamamen bana ait olmasini kisitlar mi?
Tekrar cevabiniz icin tesekkur ederim, saygilarimla
-
Kiralayan mutlaka taşınmazın sahibi olmak zorunda değildir. Anneniz kendi adına sözleşme yapabilir.
-
yurt dışında konsolosluklar noter gibi faaliyet gösterebilmekte..
yani vekaletname düzenlerler..
ayrıca notere gerek kalmaz...
haklarınız kaybolmaz..merak etmeyin..
sevgi ve saygılarımla..