Re: Askeriyede hapis cezası
Sayın Rebelturk, bildiğim kadarıyla Askerî Ceza Kanunu'nda cep telefonu yakalatma diye bir suç yok.
353 sayılı Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu'nun 244 üncü maddesine göre, Askeri mahkemelerce verilen cezalar ve güvenlik tedbirlerinin yerine getirilmesinde , 353 sayılı Kanunda ve Askeri Ceza Kanununda aksine bir hüküm bulunmadığı takdirde , 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun ilgili hükümleri uygulanır.
5275 sayılı Kanun'un 17 nci maddesinin birinci fıkrasında, "Üç yıl ve daha az süreli hapis cezalarının derhal infazının, hükümlü veya ailesi için mahkumiyetin amacı dışında ağır bir zarara neden olacağı anlaşılırsa, hükümlünün istemi üzerine infazı Cumhuriyet Başsavcılığınca ertelenebilir. Erteleme süresi altı ayı geçemez." hükmü yeralmaktadır.
Askerî Ceza Kanunu'nda, bazı suçlardan dolayı verilen cezaların tecil edilemeyeceği, para cezasına veya tedbirlerden birine de çevrilemeyeceğine dair hüküm bulunmaktadır. Sanırım sizin aldığınız cezalar bu cezalardan olabilir. Aksi halde 25 günlük hapis cezasını hakim genelde paraya çevirir.
Sayın Av.Fatih Karaca' nın belirttiği gibi suçunuz cep telefonu bulundurmak değil. Cep telefonu bulundurmak suretiyle bu konuda verilmiş olan emre itaatsizlikte ısrar etmeniz. Emre itaatsizlikte ısrar suçu ise salt askeri suç olduğundan tedbire çevrilemez. İnfazı gerektiren suçlardandır. Diğer hususları sayın avukat çok güzel açıkladığı için ekleyecek bir husus bulunmamaktadır.
Size kısa ve öz bir yol göstereyim.10 günlük izne ayrılın mümkün olmadığı takdirde rahatsız olduğunuzu beyan ederek 10 günün üzerinde istirahat alın.
İNFAZ yasasına göre infazın tehiri mümkündür..
İsterseniz bir Avukat vasıtası ile infazı 6 aya kadar tehir ettirebilirsiniz..
sevgi ve saygı..
İlginiz için teşekkür ederim. Evet benim suçum emre itaatsizlikte ısrar. Ben cezaevinde kaç gün hapis yatacağım ve yeni çıkan bir yasaya göre süresi az olan cezaları gündüz serbest olup gece cezaevinde kalmak diye bişey varmış diye duydum. Acaba bu doğrumudur ? Sabıkamda herhangi bir bozukluk olurmu?
Şimdiden ilginiz için teşekkürler ederim. Saygılar...
Alıntı:
rebelturk rumuzlu üyeden alıntı
İlginiz için teşekkür ederim. Evet benim suçum emre itaatsizlikte ısrar. Ben cezaevinde kaç gün hapis yatacağım ve yeni çıkan bir yasaya göre süresi az olan cezaları gündüz serbest olup gece cezaevinde kalmak diye bişey varmış diye duydum. Acaba bu doğrumudur ? Sabıkamda herhangi bir bozukluk olurmu?
Şimdiden ilginiz için teşekkürler ederim. Saygılar...
25 gün ceza aldıysanız 2/3 yani 16 gün yatarsınız.Diğer yazdıklarınız bu suç için mümkün değil.Sabıkanızı etkileyecek bir suç değil.
bir an önce temize çıkmaya çalışın.