İstifa eden bir işçi iş verene taninan kanuni süreçte isten kovulursa ne olur
Merhabalar 7 aydır calışmakta oldugum işyerinden 26:04:2007 tarihinde istifami verdim. Kanunun iş verene tanıdığı 15 gunluk ihbar süresinin dolmasini beklerken 05:05:2007 tarihinde iş yerime 1 saat geç gelmiş bunun sonucu olarak mazeretim istenmeden iş veren tarafindan kovulmuş bulunmaktayim kendisinin 10.05.2007 tarihine kadar ise gelme ben seni iş yerine gelmis sayarim vede paran kesilmez demesine rağmen 10.05.2007 tarihinde iş yerime kalan paramı, (yemek parası vede içeride tutulan 10 günlük yevmiyemi) almak için gittigim de bana sen 05.05.2007,tarihinde işten çiktin ona göre parani alirsin demiş, vede vermiyorum paranı nereye şikayet edersen et diyerek mulakat sonlandirilmiştir.
26.04.2007 tarihinde iş yerine istifami vermis olmama rağmen ihbar sürem dolmadan işten çikarilmiş - kovulmuş durumdayim bu durum da bana nasıl bir yol izliyecegim de yardimci olursaniz sevinirim saygılarımla
Re: İstifa eden bir işçi iş verene taninan kanuni süreçte isten kovulursa ne olur
İhbar süresi içinde tarafların hak ve yükümlülükleri devam ettiğinden, iş akdiniz henüz sona ermeden işveren tarafından sona erdirilmiş demektir. Bu nedenle işverenden sizin ihbar tazminatı isteme hakkınız doğar. Ancak, kovulduğunuzu kanıtlamanız gerekir. Selam.
Re: İstifa eden bir işçi iş verene taninan kanuni süreçte isten kovulursa ne olur
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim .Ancak şahitler aracılıyla kanıtlaya bilirim .