-
Bakaya kalma
İyi günler. Bakaya cezası ile ilgili bir soru soracaktım.
Milli Eğitim Bakanlığında kadrolu sınıf öğretmeni olarak çalışıyorum. Ben Aftan yüksek lisansa başladım ve askerliğimin 31/12/2006 tarihine kadar ertelendiği yazısı enstitüden geldi. Yüksek lisansın 16 Eylülde tez savunmasını yaptım. bir daha da üniverisiteye uğramadım. Elimdeki yazıya istinaden Aralık dönemini tecilli düşündüğümden tecilin tecili olmayacağını düşünerek Ek A belgesini şubeye göndemedim. şubat ayında Ek A belgesiyle Nisan celbini Ağustos celbine erteletmek için şubeye gittiğimde enstitünün 4 ekimde şubeme mezuniyet yazısını gönderdiğini ve aralıkta bakaya kaldığımı söylediler. Ama bana ne askeriyeden ne de enstitüden hiç bir yazı gelmedi. Aralık dönemi için şuan mahkeme devam ediyor. Daha ifademe başvurmadılar. Hakim dosyayı incelememiş. Mahkeme günü belli değil. Mahekemeden ben ceza alır mıyım? mahkeme için avukata gerek var mı? Teşekkürler
-
Re: Bakaya kalma
Yedek subay adaylarına tebligat radyo ve televizyon vasıtası ile yapılır.Bu yüzden askerlik şubesi ayrı bir tebligat yapmaz.Paraya çevrilebilen bir suç.Avukat konusunda yorum yapmam yakışık almaz.