Başkası gibi senede imza attım
Herkese merhabalar;
Çok acil yardıma ihtiyacım var.kısaca olayı anlatarak sözlerime başlayayım. dün itibarıyla 09.05.2007 tarihinde amcamın oglu bir işletme devri konusunda işletme sahibiyle anlaşarak 63.000YTL karşılıgında kendisini borçlu benim kardeşimi ve kendi kardeşini de kefil göstererek 12 adet senet imzalamışlar iş kendi kardeşinin imzasına gelince onu ikna edemediğinden imzalatamamışlar kardeşim ve amca oglum bana gelerek abi birşey olmaz şuan onun kafası karışık,senetleri sonra tekrar duzelttiririz, sadece formalite senedi bunlar vs şeyler söyleyerek onun adının altına imza atmamı istediler. Bende nedenini hala anlayamadığım salakça bir şekilde sanki onun kardeşiymişim gibi gidip adamın yanında imzaları attım. Fakat bunun bir suç olduğunu internetten öğrendim ve şimdi ben ne yapabilirimde kurtulurum bu işten 1. senedin vadesine 30 gün var dün imzaladım bu olaydan adli durumlar meydana gelmeden nasıl kurtulurum? kurtulamazsam senet odenmediğinde suçum ne olur adam beni yolda görse tanımaz ama imzaya yanaşmayan kimse şikayet ederse yada adam yanlış kişiye imzalatmışlar diye şikayetci olursa ben nasıl suç alırım hapis yatma ihtimalim felan varmı lütfen bana bu konuda yol gösterin arkadaşlar nasıl yaptım böyle birşey hala inanamıyorum lütfen kurtarın beni.
Teşekkürler.
Re: Başkası gibi senede imza attım
Sayın turkbey06,
Biz adamı tanımıyoruz ki sizin senetlerinizi nasıl alacağınızı bilelim..Adama durumu açıklasanız dolandırıldığını düşünerek zaten gidip hakkınızda şikayetçi olacaktır. O takdirde de imzaların size ait olduğu ortaya çıkacaktır zaten. Bizim halkımız imzanın ne kadar önemli bir şey olduğunu ne zaman öğrenecek acaba??
Yapacağınız tek şey gidip senetleri size imzalatan kişiyle konuşmak olacak..Durumu bir tek o çözebilir ve yeniden senet düzenleyerek "bu kez gerçek kişinin gerçek imzasıyla" alacaklıya verebilir.. Eğer buna yanaşmazsa sizde ona kendisine zorla senet imzalattırdığından ve senette sahtecilik yaptığından dolayı şikayetçi olacağınızı söyleyin..
Re: Başkası gibi senede imza attım
bir başkasının ismi altına vekili ve yetkili olmadığı halde imza atanın kimliğini bulabilmek mucize..siz yada sizin imza attığınızda orada bulunanlar bu imza kunusunda bir şey söylemediği sürece yada bu imzayı siz kabul etmediğiniz sürece sorun çıkmayacağı kanaaitindeyim..ancak sizizn imzanızı tanıyan yada imza attığınızda orada bulunan yada siz kendiniz bunu açıklarsanız suçlu ve şüpheli bulunmuş demektir.
sevgi ve saygılarımla..