Galeriden aldığım araç bağlandı..
Arkadaşlar ben 30.12.2006 tarihinde bir galeriden 1998 model renault laguna aldım. 1996 model laguna verdim bir miktarda para verip takas yaptık. 15 mart 2007 tarihi itibariyle vekaleti doluyordu. Bunun üzerine mart başında noterden satışı eşimin üzerine aldık. Bir kaç hafta sonrada ruhsatı üzerimize geçirmek isterken muayene istasyonunda motor numarasının ruhsattaki numaradan tamamen farklı çıktığı görüldü.Hemen emniyet müdürlüğüne gittim ve soruşturmaya soktum aracı. Araç daha sonra Samsun balistiğe gitti. Şasisi orjinal ancak motorunun değiştiği sonucuna varıldı. Bunun üzerine savcılık hakkımızda dava açıp benim , eşimin satın aldığım otomotivcinin ve aracın eski sahiplerinin ifadelerini almak istiyor. Ayrıca aracın fabrika çıkış faturasında da ruhsattaki motor numarası yazıyormuş. Ancak araç 3-4 kez muayeneden geçmiş. Herhangi bir sıkıntı görülmemiş. Şu an sadece o motorun nerden geldiğini bulmaya çalışıyorlarmış. Çünkü fabrika "biz öyle bir motor numarası imal etmedik" diyolarlar.Bana fabrika hakkında da dava açabilirsiniz gibsinden bir takım şeyler söylendi. Aracı aldığım galeri de şu an anlaşma peşinde ancak bana teklif ettikleri araçları ben beğenmiyorum. Şu an mağdurum. Ne yapabilirim ne gibi haklarım var? Sonuç nasıl gelişebilir ve süreç uzun olabilir mi? Saygılarımla....
Re: Galeriden aldığım araç bağlandı..
Malesef uzun bir süreç ile karşıkarşıyasınız.
Alıntı:
esrefbenek rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar ben 30.12.2006 tarihinde bir galeriden 1998 model renault laguna aldım. 1996 model laguna verdim bir miktarda para verip takas yaptık. 15 mart 2007 tarihi itibariyle vekaleti doluyordu. Bunun üzerine mart başında noterden satışı eşimin üzerine aldık. Bir kaç hafta sonrada ruhsatı üzerimize geçirmek isterken muayene istasyonunda motor numarasının ruhsattaki numaradan tamamen farklı çıktığı görüldü.Hemen emniyet müdürlüğüne gittim ve soruşturmaya soktum aracı. Araç daha sonra Samsun balistiğe gitti. Şasisi orjinal ancak motorunun değiştiği sonucuna varıldı. Bunun üzerine savcılık hakkımızda dava açıp benim , eşimin satın aldığım otomotivcinin ve aracın eski sahiplerinin ifadelerini almak istiyor. Ayrıca aracın fabrika çıkış faturasında da ruhsattaki motor numarası yazıyormuş. Ancak araç 3-4 kez muayeneden geçmiş. Herhangi bir sıkıntı görülmemiş. Şu an sadece o motorun nerden geldiğini bulmaya çalışıyorlarmış. Çünkü fabrika "biz öyle bir motor numarası imal etmedik" diyolarlar.Bana fabrika hakkında da dava açabilirsiniz gibsinden bir takım şeyler söylendi. Aracı aldığım galeri de şu an anlaşma peşinde ancak bana teklif ettikleri araçları ben beğenmiyorum. Şu an mağdurum. Ne yapabilirim ne gibi haklarım var? Sonuç nasıl gelişebilir ve süreç uzun olabilir mi? Saygılarımla....
Sayın ilgili ;Anlatımlarınız itibariyle kanaatimce TCK 158/i bendindeki nitelikli dolandırıcılık maddesi ihlal edilmiş durumda ..Tabi burda yazdıklarınızı yargıya intikal ettirirseniz suç ve suçlular en doğru şekilde tespit edilmiş olacaktır..
Ayrıca böyle bir araç nasıl olurda 3-4 kez muayeneden geçtiği halde dikkatleri çekmemiş o da düşündürücü...Böylesi bir ihtimalde ilgili görevlilerin soruşturma sonucunda suçla ilgisi olup olmadığı ya da yoksa bile görevi ihmal ya da kötüye kullanma suçlarıyla karşı karşıya kalmaları da söz konusu olabilir....Size tavsiyem böyle bir olayı en kısa süre içinde ilgili c.savcılığına bildirmeniz...
Hukuki olarak bu olaydan en az zararla ne şekilde çıkabiliyorsanız o zararlarınızı ilgililerden kendi rızalarıyla veriyorlarsa onları ibra etmeden geri almanız...Geri kalanı için de haklı olduğunuz konuda yargıda hakkınızı aramanız....Olay çok yönlü ve teknik bir konu...Vekaleten iş yapmışsınız..Vekili olduğunuz kişi adına aracı eşinize satmış görünüyorsunuz..Vekil de her zaman vekil edenine vekaleten sattığının parasını iadeyle mükelleftir..Tabi bu söylediğim geçerli sözleşmeler için geçerliydi..Aracın hukuken mevcut durumu itibariyle bu şekliyle satılamaması ve suç unsuru olması nedenleriyle vekalet için söylediklerimi bu safhada dikkate almayabilirsiniz..Şikayette bulunmayı ihmal etmeyin derim...Bu konuda bir meslektaşımdan yardım almanızda büyük fayda bulunmaktadır...Başarılar...
Bu sürecin uzunluğu konusunda bir cevabınız var mı? Ya da sonuç olarak ne elde edebilirim? Çünkü ben renault mais fabrikasına da dava açma niyetindeyim. Ya da galericiyle ne olursa olsun anlaşmak zorundamıyım?
Sayın Mehmet bey konu zaten şu an yargıya intikal etti. Savcılık dava açma hazırlığında. Galerici arkadaşlarla bir sözleşmem mecvut tabiki. Ancak onlarda bu işin uzun süreceğini tahmin edip bana değişik araçlar teklif ediyorlar ama bu araçlar benim aldığım lagunadan daha yıpranmış daha uygunsuz araçlar oldu. En son bir 2000 model araç getirmişler onunda üzerine benden 6,000 ytl istediler. Diğer taraftan fabrikaya dava açma konusunda imkanlarımı zorlayacağım. Sonuçta bu sıkıntı bir renault arabasında başıma geldi ve o motor numarasınıda fabrika biz yapmadık diyor. Üzerindeki motor volvo motor zaten. Bir avukat arkadaşıma başvurdum. İşin takibini yapıyoruz zaten ama ben sizlerinde düşüncelerini almak isterim.
Alıntı:
esrefbenek rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Mehmet bey konu zaten şu an yargıya intikal etti. Savcılık dava açma hazırlığında. Galerici arkadaşlarla bir sözleşmem mecvut tabiki. Ancak onlarda bu işin uzun süreceğini tahmin edip bana değişik araçlar teklif ediyorlar ama bu araçlar benim aldığım lagunadan daha yıpranmış daha uygunsuz araçlar oldu. En son bir 2000 model araç getirmişler onunda üzerine benden 6,000 ytl istediler. Diğer taraftan fabrikaya dava açma konusunda imkanlarımı zorlayacağım. Sonuçta bu sıkıntı bir renault arabasında başıma geldi ve o motor numarasınıda fabrika biz yapmadık diyor. Üzerindeki motor volvo motor zaten. Bir avukat arkadaşıma başvurdum. İşin takibini yapıyoruz zaten ama ben sizlerinde düşüncelerini almak isterim.
Alacak-verecek konusundaki tercihler tamamen sizin insiyatifinizde..Ancak fabrikaya karşı açacağınız dava konusunda dikkatli olmanızı öneririm..Durup dururken koskoca bir fabrikanın böyle bir aracı kolay kolay piyasaya sürebileceğini pek ihtimal dahilinde görmüyorum...O yüzden fabrikaya karşı açacağınız olası davanızda haksız çıkmanız halinde fabrikaya karşı tazminat sorumluluğunuz doğabilir...
sayın esrefbenek...
bir avukata başvurup galeriden zarar ziyan tazmin edin..
ancak bu açılacak dava da diğer savcılık soruşturması ve ceza yargılaması sonucunu bekleyecektir.
arkadaşların söylediğini yineliyorum..
Allah yardımcınız olsun,uzun ve yorucu bir o kadarda sinirsel yıpratıcı yargılama süreci sizi bekliyor..
sevgi ve saygılarımla..