Şikayetten Vazgeçmenin Tazminata Etkisi

Tedbirsizlik ve Dikkatsizlikle bilinçsiz taksirle yaralamaya sebebiyette şikayetten vazgeçme olmuş ve koğuşturmaya yer olmadığı kararı verilmiştir. Daha sonra da mağdur taraf maddi ve manevi tazminat davası açmıştır; şikayetten vazgeçmenin açılan bu davaya etkisi ne derecede olabilir?

Re: Şikayetten Vazgeçmenin Tazminata Etkisi

Alıntı:

emirhan60 rumuzlu üyeden alıntı

Tedbirsizlik ve Dikkatsizlikle bilinçsiz taksirle yaralamaya sebebiyette şikayetten vazgeçme olmuş ve koğuşturmaya yer olmadığı kararı verilmiştir. Daha sonra da mağdur taraf maddi ve manevi tazminat davası açmıştır; şikayetten vazgeçmenin açılan bu davaya etkisi ne derecede olabilir?

Sayın İlgili;Takipsizlik kararı müştekinin şikayetinden vazgeçmesinden kaynaklanıyorsa ve  müşteki şikayetten vazgeçme sırasında şahsi haklarından da vazgeçtiğini beyan etmiş ise o takdirde artık hukuk mahkemelerinde her hangi bir hak iddiasında bulunamayacaktır..
Ancak sadece şikayetten vazgeçmişse o takdirde daha sonra eylemden kaynaklanan zararlarını sizden talep edebilecektir..
"Diye düşünüyorum.."
Bu konuda TCK 73/7 maddesi şöyledir; 
(7) Kamu davasının düşmesi, suçtan zarar gören kişinin şikayetten vazgeçmiş olmasından ileri gelmiş ve vazgeçtiği sırada şahsi haklarından da vazgeçtiğini ayrıca açıklamış ise artık hukuk mahkemesinde de dava açamaz.

Re: Şikayetten Vazgeçmenin Tazminata Etkisi

Sayın Mehmet Nedim YAZ..
İNSANIMIZA DEĞER VERİP
ONLARIN DERDİNE DERMAN olmaya çabalamanız 
gerçekten takdire şayan..
sizi kutlar bu kutsal görevde ve hayatta başarılar dilerim..
belki insanımız teşekkür etmeyi unutur..
onların yerien ben çok çok teşekkür ederim..
sevgi ve saygılarımla..