Ticari araçlar ve hak sahipliği..

Olay : Geçen ay 5 Adet ticari araba satın aldım. ancak arabaların ruhsatlarını çalıştığım şirket üzerine çıkardım. Araçları şirket çalıştıracak ve ben aylık olarak şirketten kira alacağım. Yani arabaların resmiyetteki sahibi şirket olarak görülüyor. Ancak gerçekte araçların sahibi benim.
İlerde beklenmedik bir durumla karşılaştığımda hak iddia edebilmek için neler yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler..

Re: Ticari araçlar ve hak sahipliği..

Hiçbir şey talep edemezsiniz ..Araçlar şirketin üzerine kayıtlıysa şirkette kalır..Elinizde resmi belge olmadığı sürece hak talep edemezsiniz. Hatta şirket malı olarak görüldüğü için şirketin borçlarından dolayı haczedilip satılabilir.. Hak sahibi olduğunuzu nasıl ispatlayacaksınız ruhsatlar şirketin üstüneyse..Bence ruhsatları bir an önce kendi üstünüze alın ve kira gelirinden masraflarınızı ödeyin..Böyle bir şeyi neden işlem yapmadan önce kimseye danışmadığınızı da merak ettim.. Şirket sahiplerinin kötüniyetli olabileceğini hiç düşünmedinizmi ??

Cevabınız için teşekkür ederim. 
Ancak şöyle bir duyum aldım. Şirket yetkilisi ile araçların gerçek sahibinin benim olduğunu belirten bir yazı hazırlayıp birlikte imzaladığımız durumda hak iddia edebileceğim söyleniyor. 
Doğruluk derecesi nedir acaba?

Yanlıştır. Trafiğe kayıtlı araçlar üzerindeki mülkiyetin devir işleminin geçerli olması için noterden yapılması gereklidir. Yapdığınız sözleşme araç için hiç birhüküm ifade etmeyecektir.