Karşılıksız çek için tutuklama...
Merhabalar,
Bir yakınımın karşılıksız çekten hakkında tutuklama kararı var. Dava 2002 Ocak'ta açılmıştı ve 2005 Mayıs'ta karar çıktı. Yakınım, bu kararla ilgili hiç bir tebligat almadı. Dava dosyasına baktırarak karardan haberdar oldu. Bakan kişi bu konularda fazla bilgi sahibi olmadığı için O'na sadece "tutuklama kararı" alınmış dedi.
1)Bu tutuklama mal beyanında bulunmadığı için midir? Değilse nedendir?
2)Hala infazı olmadığına göre düşmüş müdür? (2005'te karar çıkmış)
3)Eski yasaya göre mi yeni yasaya göre mi karar alınmıştır? Aradaki farkın bizi ilgilendiren bölümünü kısaca yazarsanız sevinirim.
4)Ayrıca bu çek şirket çeki ve yakınım o şirketin ortağı. Fakat imza yetkisi yok. Bu nedenle var olan tutuklama kendisine mi yoksa şirket müdürüne mi çıkmıştır?
5)Ödeyecek durumu olmadığı için ödeyerek konuyu çözemiyor. Ama "asla ödemem" demiyor. Eline geçecek ilk toplu parayla bu ödemeyi yapacak. Zaten üzerine hiçbir mal da yok, geliri de yok. Tutuklama eğer mal beyanındansa bu beyanı nasıl yapar ve yaptıktan sonra tutuklama tamamen kalkmış mı olur?
Yakınımın maddi durumu malesef ki şu an iyi olmadığı için bu konuyu bir avukat ile takip edemiyor. Böyle ücretsiz bir şekilde bizleri bilgilendirdiğiniz için tüm site avukatlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca danıştığım konulara hemen aynı gün cevap aldığım için minnettarım...Şimdiden "yine" teşekkürler :)
Re: Karşılıksız çek için tutuklama...
Dosyayı görmeden yorum yapmamızı beklemeniz enteresan :) Müneccim değiliz ki tutuklama kararı neden çıkmış, kim adına çıkmış, hangi karar uygulanmış..Ama zamanaşımına uğramamış..Öderse ceza infaz edilmez.
Tabi müneccim değilsiniz ama avukatsınız :) Kanunların "net" oluşundan dolayı sizlere durumu izah edince cevap alabileceğimi düşündüm. Ama sanırım bazı ayrıntılar durumu değiştirmiş olabiliyor ki net birşey söyleyemiyorsunuz. Yine de ilginize teşekkür ederim.
Tabi ben de dosyayı bir avukata gösteremediğimiz için sadece kendi cümlelerim ile durumu anlatabildim...
Belki benzer bir konu başka bir avukat arkadaşa gelmiş olabilir düşüncesiyle cevap alma ümidimi yitirmedim henüz :) bekliyorum...
Doktor değilmisin ne hastası olduğumu anla diye hastadan ne farkınız var.
Tutuklama kararının nerden olabileceğini soruyorsunuz. Tutuklama kararını veren adli mercinin ne olduğunu söylemiyorsunuz. Samanlıkta bize iğne aratmaya çalışıyorsunuz. her adımda bir sürü seçeneği olan bir iş soruyorsunuz.
Herşeyden önce doğru bilgi aktarırsanız doğru cevaplar alırsınız bahsettiğniz konular ile ilgili olarak verilecek cevapların hepsi yanlış olacaktır.
Tayfun Bey,
Benim amacım bilmediğim bir konuda yardım almak. Zaten bildiğim birşey olsa bu sitede işim ne?
Söyledikleriniz doğrultusunda dosyaya ulaşmaktan başka çaremiz kalmıyor. Bir avukat edinemezsek dosyadaki bilgileri bu sitede sizlerle paylaşırım.
İyi çalışmalar.