Nafaka Tespiti İçin Delil Listesi
Çocuklarımın nafakasının tespiti için delil listesi istedi. Neler yazılması gerekiyor bilemiyorum. Çocukların çok çeşitli masrafları olduğu halde hiç birinin faturalı resmi bir belgesi yok. Ailemin evinde yaşıyoruz. Kira ödemiyoruz ama masraflara katılıyoruz. Fakat hiçbir fatura benim adıma değil babamın adına geliyor. Sadece söze dayalı olarak eletrik su ısınma gideri yazabilir miyim?
Nafaka bağlanacak olursa yurt dışında yaşayan babalarından bu nafakayı nasıl tahsil edebilirim?
Geliri son derece yüksek olduğu halde çok düşük gösterme imkanları var. Ancak banka hesapları incelenirse bu gerçek geliri tespit edilebilir, mahkemeden böyle bir şey talep edebilir miyim?
Nafaka bağlanıp tahsil edemezsem senede bir kez Türkiye'ye giriş-çıkış yapma zorunluluğu olan babanın yurtdışına vize almasını engelleyebilir miyim?
Re: Nafaka Tespiti İçin Delil Listesi
Adli yardımdan avukat talebinde bulundum. Bir avukatım var. Ama hiç ilgilenmiyor. Ve sanırım pek bişey bilmiyor. Hep başka işleri olduğunu ilgilenemeyeceğini söylüyor. Dava gününü bile unutuyor. Herşeyi benim yapmam gerekiyor yani
Derhal avukatınızın işi savsakladığını Adli yardım bürosuna bildirin , güven hissinizin kaybolduğunu ve yeni bir avukat tayın edilmesini isteyin.
Eşinizin yurt dışında olması nedeniyle davanız ve devamı adli işlerde hukukcu yardımına muhtaçsınız.
Yurtdışı tebligat bile kendi başına cok önemli bir işlemdir.
Burada size izah etsek bile detayları anlamanız oldukça güçtür.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Adli yardıma üç kez şikayette bulundum fakat her seferinde "böyle bir şey yapamaz aldığı dava ile ilgilenmek zorundadır. Biz avukatınızla görüşüp sorunu çözeceğiz ilgilenecektir. " diyorlar ama artık benim avukatla ilgili hiç ümidim kalmadı.
Hakim Uluslar arası adli yardımlaşma ile ilgili bir dilekçe yazılmasını istemişti. Babanın bulunduğu ülke ile adli yardımlaşma anlaşmasının olup olmadığının araştırılması için. Avukata defalarca rica ettim. "Yardımcı olun bu dilekçe nasıl yazılır" dedim . " Bana cevabı benim işlerim yoğun biliyorsunuz maaşlı bir işte çalışıyorum. Siz hakime danışın size yardımcı olur yazar verirsiniz, benim adliyeye gidecek vaktim yok. " şeklinde cevaplar verdi ve yardımcı da olmadı. Dilekçeyi yazamadım tabi.. O kadar bilgim olsa zaten adli yardıma başvurmazdım. Davama bakmak için görevlendirilmiş avukat bu dilekçeyi yazmıyorsa hakim oturup bana yardımcı olup dilekçe mi yazacak. Adli yardıma her saçma davranışında şikayette bulundum ama hiç bir sonuç alamadım özellikle değiştirilmesi gerektiğini kendisine güvenim kalmadığını da belirttim. Bir önceki mahkemeyi unutup gitmedi. O gün telefon ettim mahkeme de noldu diye bana "unuttum ben onu, gitmedim" dedi. Bunu da adli yardıma bildirdim gene biz görüşürüz dava için dilekçe verir dediler allahtan o dilekçeyi verdi.
Yani anlayacağınız o konuda çok dertliyim.
Bana biraz yol gösterebilirseniz kendim ne yapmam gerektiğini öğreneyim diye bu foruma yazdım yoksa avukatımdan bana pek fayda yok hatta hiç fayda yok.
Lütfen biri yardımcı olsun nafaka tespiti için delil listesine neler yazabilirim?
Sizin davanız boşanma davası mı nafaka davası mı?
Şoyle cevaplayalım;
1-elinizde her türlü belge yi sunun
2-Her ne kadar hakim karar vereceksede size sosyo ekonomik durumunuzun araştırılmasını talep edin.
3-Eşinizin banka hesaplarını biliyorsanız tespitini isteyin
4-Yaşam şeklinizi ve özellikle mali imkanlarınızı bilen şahitlerin isimleri bildirin
5-Eşinizin yaşam standartları konusunda elinizde belge ve tanık varsa bunları bildirin.
Ve son olarak avukatınzı hakkında bulunduğunzu yer Cumhuriyet Savcılığı'nda şikayet dilekçesi verin.
Duygu Hanım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Göstereceğim şahit akrabam olursa bu dezavantaj mıdır? Yabancı birini mi bulmalıyım?
Davam sadece nafaka davasıdır.
Babanın banka hesapları yurtdışı bir bankada, bu durum tespitte zorluk olur mu?