Haksız takibe itiraz-tazminat davası
digiturk aboneliğimi 2004 senesinde iptal ettirdim. butun faturalarımı ödedim aboneliğimi iptal ettirdiğimde ( telefonla) dekoderi ve ekipmanlarızı eleman yollayıp gelip alacağız dediler bizde bekledik 8 ay kimse gelmedi. bende makbuz karşılında yetkili servise dekoderi iade ettim. 09 05 2006 tarihinde digiturk yaklaşık 1000 ytl ilamsız takip ile beni icraya vermiş. dekoderi gec teslim ettin dekoder kirası istiyoruz dediler. bende telefon acıp siz servis gonderip dekoderi alacağız dediniz bu telefon kayıtlarınızda vardır dedim cevap olarak bana biz kayıtları tutmak mecburiyetinde deyiliz sildik dediler. tebligatı aldığım gun icra dairesine borcum yoktur diye itiraz ettim ve icrayı durdurdum. ve bu gune kadar bana ne mahkemeden ne icra dairesinden her hangi bi tebligat yapılmadı. icra dairesine yaptıgım itiraz icrayı durdurdu 09 /05/2006 tarinde ve bu gune kadar bana mahkemeden yada icra dairesinden her hangi bir tebligat yapılmadı digitürk avukatkarı mahkemede acmamış icra itirazımın kaldırılması hakkında. ancak bu gun beyoğlu 3 icra yargıclığından tebligat geldi 13/06 2006 tarinde duruşmaya cağırıyorlar konusu : YASAL SÜRE İÇİNDE MAL BEYANI BULUNMAYAN SANIĞIN CEZALANDIRILMASI DİLEĞİDİR : yazıyor ben hemen digitürkun avukatlarını aradım sordum siz icra itirazımın kaldırılması için bana karşı dava actınızmı ve kazandınızmı dedim. hayır acmadık dediler ben icra dairesine yasal sürem içinde gerekli itiraz yaptığımı ve icranın durduğunu soyledim mal beyanı bulunmama gerek olmadığını soyledim ancak mahkeme olursa bulunacağımı soyledim. avukatlar önce benim yaptığım itirazdan haberleri olmadığını daha sonrada bir yalnışlık olduğunu ve bu davadan feragat ediyoruz dediler şimdi burada digitürk avukatlarının yaptığı usulsüzlük var gibi geliyor bana 1 cisi digiturk bana durdurulan icranın iptali için dava acmamış 2cisi benim icra dairesine yaptığım itiraz yok sayılmış ve haberlerinin olmadığı söylenmiş sonra özür dileriz bir yalnışlık olmuş biz davadan feregat ediyoruz denmiş ben kanunen ne yapabilirim tazminat davası yada karşi bir dava acabilirmiyim
Re: digiturk ilamsız takip ile beni icraya verdi bu bu gunde usulsuz bana tebligat yolladı yardım rica ediyorum
Nokta virgül, paragraf başı ve benzeri kuralları yazınızda uygulasanız ne dediğinizi anlayacağız ama birşey anlaşılmıyor.
Lütfen düzenleyin cevaplayalım.
Re: Haksız takibe itiraz-tazminat davası
avukat arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum saygılar
Borca itiraz etmişseniz mal beyanında bulunmanıza gerek yoktur. Mahkeme zaten bu nedenle davayı reddeder..Ancak şu da varki bazen icra dairelerinde usulsüz şekilde belge kaybı olabilmektedir..Bu nedenle duruşmaya girerek itirazlarınızı hakime de bildirmenizi tavsiye ederim..Açacağınız tazminat davasından beklediğiniz neticeyi alamazsınız..Çünkü bizim hukuk sistemimizde tazminatlar sembolik olarak çıkmaktadır..Belki avukatı usulsüz işleminden dolayı baroya şikayet edebilirsiniz.
sayın ebru hahım cevabınız için cok tşk ederim yaptığım itiraz icra dairesinde kaybolmamış zaten elimde belge var digiturk avukatı dosyaları karıştırmış özür dileriz biz bu davadan refagat ediyoruz dedi benim gibi binlerce kişiye bu kurum tarafından haksız lık edilerek magdur duruma düşürülüyor benim derdim para almak deyil ama ibret olsun diye ben bu kurum ile uğraşmak istiyorum ne yapabilirim bana akıl verin saygılar
Uğraşmamanızı tavsiye ediyorum..Çünkü sonuçta sadece canınız sıkılabilir ve elinize de birşey geçmeyebilir..Ne yazık ki (kendimde yaşadım) büyük kurumlar müşteriyi kazanıncaya kadar müşterinin peşinden koşar kazanınca artık müşteri onların peşinde koşmaya ve hakkını aramaya başlar..Ama işte "bir musibet bin nasihatten yeğdir" sözü gereğince bizde bir dahaki sefere daha dikkatli olmayı öğreniriz..Bence siz tüm bu şikayetlerinizi bildirdiğiniz bir maili kurum yetkililerine gönderin ve "Adınız kadar büyük bir firma değilmişsiniz, tanıdığım herkese bundan bahsedeceğim" deyin..Ben öyle yaptım ve bu lafın altında ezildiler..Sonuçta bir süre sonra kaybeden zaten kendileri olacak..Mesela ben burada sizin başınıza gelenleri okudum ve digitürk alacaksam bile artık almam..Bilmem anlatabiliyor muyum??