-
Banka icra ve haciz
Cevap verecek herkese şimdiden teşekkür ederim,
Bugün kredi kartıma olan 4 aylık gecikme nedeniyle bankadan beni aradılar ve üç gün içerisinde minimum ödemeyi yapmazsam dosyamı avukata devredeceklerini söylediler. Bankadan görüştüğüm yetkili 2.100 YTL olan borcumun da faizler, avukat ücreti, dosya ücreti vs. bunlarla birlikte toplam 5,000 YTL olacağını belirtti. Ben borcu taksitlendirmek istediğimi söyledim ama kabul etmediler. Görünen o ki, ben icraya verileceğim. İcra sadece maaşıma mı yoksa, hem evime hem maaşıma mı gelir? İcraya verildikten ne kadar sonra eve ya da maaşıma icra gelir? Eve icra gelmesini nasıl önleyebilirim ya da bunların hiçbiri olmadan bu borcu taksitlendirerek ödeme imkanım var mı? İcraya verilirsem neler yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerek. Eşimin evlenmeden önce aldığı bir ev var, bu mülke icra gelebilir mi? Şu an çalıştığım iş yerine başlayalı 1,5 ay oldu. Maaşıma icra gelirse beni işten çıkarabilirler mi? Başıma daha önce böyle bir şey gelmedi ve ne yapmam gerektiğini hiç bilmediğim gibi çok da korkuyorum. Beni bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.
-
Re: Banka icra ve haciz
1-Bi şekilde anlaşıp ödemeye çalışın.
2-tüketici kredisi kullanarakda aşabilirsinizi sorunu
3-maaşada evede haciz gelir....borç bitinceye kadar..
4-yasal takibe geçemden bi şekilde çözün sorunu...öteki türlü akla hayale gelmedik masraflar ve sosyal sıkıntılar olacaktır
saygılarımla
-
Kemal Bey,
Doğru söylüyorsunuz ama taksitlendirmeyi kabul etmiyorlar. Nasıl razı edebilirim bilemiyorum. Ben maaşa haciz konmasına razıyım ama yeterki eve gelmesin. Küçük bir kızım var, ona cevap veririm böyle bir durumda. İş yerimle ilgili sorun yaşar mıyım onu da bilemiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Cevabınız için teşekkür ederim.
-
Borcunuz hakkında icra takibi yapılmasına engel olmanız için Sayın klmakn en mantıklı çözümü sunmuş aslında: size en uygun ödeme koşulu ile alacağınız kredi ile borcunuzu kapatınız.
Aksi takdirde, borcunuz giderek katlanacak ve endişelendiğiniz işlemler uygulanabilektir.
-
Kredi almaya zaten olay bu boyuta gelmeden çalıştım. Ancak kredi kartı gecikmeye giren şahıslara maalesef kredi çıkartmıyorlar. Uğraştım ama alamıyorum. Benim korkum şu anda Kemal Bey'in ve sizin üstü kapalı olarak verdiği -"sosyal sıkıntılar", "endişelendiğiniz işlemler"- yanıtlarından dolayı işimden olmaya yoğunlaşmaya başladı. Böyle birşey olabilir mi? Bu sebebten işten gerçekten çıkarılabilir miyim?
-
Maaşa haciz gelmesi elbette çalışan için istenecek en son şey, ancak maaşınıza 1/4 icra kesintisi gelmesi halinde işvereniniz bu nedene dayanarak sizi işten çıkaramaz.
Ancak işçinin davranışı nedeniyle geçerli fesih sebeplerinden biri olarak "iş arkadaşlarından borç para istemek" gösterilmektedir. (neden fesih sebebidir onu da anlamış olmamakla birlikte) Böyle bir yola tevessül etmezseniz işvereniniz sizi sırf maaşınıza haciz geldiği için işten çıkartamaz, rahat olunuz.
Selamlar,
-
Harun Bey, rahatlatıcı cevabınız için çok teşekkür ederim.
Peki, Borcu hacze gitmeden taksitlendirerek ödeme gibi kanunen bir hakkım yok mu? Bana icradan kağıt geldiği zaman veya öncesinde böyle bir talepte bulunabilir miyim? Ve neden maaşı hacz etmeleri yeterli gelmiyor da, evdeki eşyalara da haciz geliyor. En az 10 yıllık eski beyaz eşya ne işlerine yarar ki? Eve haciz geldiği vakit yedi emin olarak kendimi gösterip eşyaların gitmesini engelleyebilir miyim ve böyle bir işlemde yükümlülüklerim ne olur?
-
Forumlarımızda arama seçeneğini kullanarak bu konuda detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Hayır, taksitlendirme gibi yasal bir hakkınız yok.
Alacaklı Banka, alacağını tahsil edene kadar, ev eşyalarınızı, aracınızı da, maaşınızı da, taşınmazınızı da haczedebilir, menkul ve gayrimenkullerinizin satışını talep ederek paraya çevirebilir. Eşyalarınızı size teslim etmek zorunda değildir, muhafaza altına alabilir ve satışa çıkarabilir.
İcra takibinden sonra neler yapılacağını düşünmek yerine, icra takibine engel olma yolunu düşünmenizi öneririm.
-
Yasa gereği taksit talebinde bulunabilirsiniz ancak bu mal varlıklarınız üzerinde haciz uygulanmasını engellemez
TAKSİTLE ÖDEME:
Madde 111 - Borçlu alacaklının satış talebinden evvel borcunu muntazam taksitlerle ödemeği taahüt eder ve birinci taksiti de derhal verirse icra muamelesi durur.
Şu kadar ki borçlunun kafi miktar malı haczedilmiş bulunması ve her taksitin borcun dörtte biri miktarından aşağı olmaması ve nihayet aydan aya verilmesi ve müddetin üç aydan fazla olmaması şarttır.
(Değişik fıkra: 17/07/2003 - 4949 S.K./26. md.) Borçlu ile alacaklının borcun taksitlendirilmesi için icra dairesinde yapacakları sözleşme veya sözleşmelerin devamı süresince 106 ve 150/e maddelerindeki süreler işlemez. Ancak bu sözleşme veya sözleşmelerin toplam süresinin on yılı aşması halinde, aştığı tarihten itibaren süreler kaldığı yerden işlemeye başlar.
(Değişik fıkra: 09/11/1988 - 3494/13 md.) Taksitlerden biri zamanında verilmezse icra muamelesi ve süreler kaldığı yerden devam eder.
-
1-taksitle ödeme yapmak yasal hakkınız değil.... alacaklının rızası ile olur
2-yediemin olarak sizin seçilmeniz alacaklnının bileceği iş..
3-10 yıllık beyaz eşya vb konular haczi ilgilendiren şeyler değil...haczedilir...kaldırılabilir veya yediemine bırakılabilir...buda alacaklıya ait..
ve son olarak burda nefes tüketmeyin lütfen....bi şekilde ama bi şekilde ve dürüstce borcunuzu ödemeye çalışın...çok az miktarlarlada olsa bi şekilde iyi niyet göstererek diğer deyişle alacaklınızı ödeyeceğinize inandırarak halletmeniz gerekir bence...bu sizin için daha hayırlı olacak gibi...
saygılarımla