Re: BoŞanma Ve Ev PaylaŞimi
Sayın Betulburcu,
Ev üzerine tapu kaydında işleteceğiniz "aile konutu" şerhi sayesinde konutun bir başkasına devri riskini ortadan kaldırmış olursunuz. Boşanma davası açmanız halinde evin yarısına hak kazanabilirsiniz. Şiddet konusunda ise alınmış bir sağlık raporunuz yoksa, tanıkla ispat yoluna gitmeniz gerekebilir.
Saygılarımla
Re: BoŞanma Ve Ev PaylaŞimi
bana verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim öncelikle dün aile konutu şerhi koydurmak için çaba sarfettim ama olmadı ben eşimin haberi olmadan bu işi yapmak istedim fakat bir dizi engel çıktı önüme daha önce oturduğumuz mahalleden naklimiz gelmemiş bu olmadan yeni yerin muhtarı ihbarnameyi imzalamadı ve eski evin muhtarı çalıştığı yerin çok yakınında ve tanıdık bu yüzden almam mümkün değildi nakli ben oraya gidip alsam mutlaka haberi olacaktı bu yüzden yapamadım mahkemeyede henüz başvurmadım bunun duyulmasıda ev açısından benim zararıma sonuç doğururdu
şimdi size başka bir sorum olacak ben üç aylık hamileyim inşallah bebeğim dünyaya geldiğinde mahkeme çocuğumun velayetini bana veririmi?ve bu velayet ne zamana kadar bende kalır isterse velayeti alabilirmi?
Re: Boşanma ve mal paylaşımı
Sayın Betül Burcu
Boşanma davasıyla birlikte, mallara ihtiyati tedbir kararı konulmasını isteyebilirsiniz. Veya oturduğunuz eve aile konutu olarak tapuya şerh verilmesini Mahkemeden talep edebilirsiniz. Boşanma davası kesinleştiği zaman, mal rejimi için dava açarsınız. Böylece ev satılır. Elde edilen meblağ'ın yarısına hak kazanırsınız.
Bebeğiniz doğduğu zaman, karşı taraf velayet davası açabilir. Henüz çok küçük olduğu için size bırakılır. Daha sonra tekrar velayet davası açarak, duruma göre velayetin değiştirilmesini talep edilebilir. Boşanma davanızı, mutlaka bir avukatla takip edin, kişisel eşyalar ve edinilmiş mallar üzerinde dava açma hakkınızı saklı tutun.