-
Tebliğ süresi
Selamlar. 27 Mart 2007 de avukatlarimiz araciligiyla anlasmali olarak bosandik.Eski esim ve ben yurtdisinda yasiyoruz.Mahkememiz Turkide oldu.Benim sorunum karsi tarafin tebligi almamasi.Avukatim gonderdigini soyluyor ama almadiklarini mecburen tebligi alana kadar beklicemizi ve bu nekadar surebilecegini bilmedigini soyluyor. Bu tebligin suresi varmidir karsi tarafa gonderilen kararin tebligi ne kadar sure daha almasalar yapabilecegim kanuni bi islem varmi.Karsi tarafin avukatinin tebligi almamam gibi bi luxu olabilirmi.Saygilarim la...
-
Re: tebliğ süresi
Sayın orucum
eşiniz kendini vekille mi temsil ettirdi, adres neresini gösterdi, tebliğ edilen adreste kim oturuyor?
Bu soruların yanıtını biz bilemeyiz. BU nedenle avukatınıza güvenin. En doğrusunu o bilir çünkü
-
Eski esim ve ben yurtdisinda oldugumuz icin ikimizde avukatlarimiza vekalet verdik.İkimizde mahkemede bulunmadik ve anlasmali olarak bosandik esim su anda yurtdisinda hapisde adres olarakda babasinin Turkiyede oturdugu adresi gosterdik.Eski esim ilk once babasina vekalet verdi ve avukatina verilen vekaletlede bosanma karari verildi.
-
Dosya ve karar numarasiyla mahkeme kalemine davamin durumu icin basvurdum karsi tarafa teblig edilip edilmedini ogrenmek icin ama bilgi veremiceklerini soylediler.Bu konuda ne yapabilirim.Avukatim tarafindan yaptigi teblig kendisine ulasmis fakat karsi tarafa ulasmamis.Avukatim karsi tarafin avukatina teblig ulastiktan sonra 15 gun icinde karar kesinleseceni soyluyor tebligin eski esimin avukatina ulasmasi yeterli oldugunu soyluyor
-
Avukatınız doğru söylüyor
-
Ragıp bey yardımcı oldugunuz için tşk ederim. Ögrenmek istedigim karsi tarafin avukatina tebliğ yapılmıs fakat bisekilde almıyolarmış bunun nedenini avukatimda bende bilmiyoruz tebligin belli bi suresi varmıdır nekadar sure daha tebliğ karsi tarafın avukatına ulaşmassa bizim yapabilecegimiz bisey varmıdır yoksa avukatımın dediği gibi onlar tebliği almadıkca birsey yapamayızmı.
-
Diyelimki 10 sene teblig karsi avukat tarafindan alinmazsa elimiz kolumuz bagli oturacagiz ben Turk adaletine guveniyorum avukatimin ve sizin gorusunuze katilmiyorum avukatim ve sizin dusunceniz gibi 10 sene beklemicem elbet bana yardimci olacak bi insan cikacaktir
-
Sayın orucum kime güvenip kime güvenmeyeceğiniz, size kalmış bir şey.
Avukatınız gerekeni yapacaktır. Forumlarda tebligat ile ilgili araştırma yaparsanız, 10 sene tebligat yapılamamasının mümkün olmadığını görürsünüz. Bir avukatın tebligatı almaması söz konusu olamaz.
Size yardım edecek birisini beklemekte serbestsiniz. Ancak davanız yeni bitmiş. Türkiyede işler bu kadar hızlı yürümüyor ne yazık ki?