İlamsız icra takibinde faizin sehven yanlış yazılması halinde düzeltme yolu nedir?
Herkese Merhabalar,
Bir ilamsız takipte takip talebinde asıl alacağa işleyecek faiz oranını reeskont faiz olan yıllık %29,yerine sehven %9 olarak faiz talep ettik ve borçlu ödeme emrini tebliğ almış.Şimdi takibin ıslahı veya başka bir yolla ödeme emrinde geçen %9 faiz talebini % 29 olarak değiştirebilmemiz mümkün mü?
İYİ ÇALIŞMALAR...
Re: İlamsız icra takibinde faizin sehven yanlış yazılması halinde düzeltme yolu nedir?
Fazlaya ilişkin haklarınızı saklı tuttuğunuzu ödeme emrinde belirttiniz mi?
Re: İlamsız icra takibinde faizin sehven yanlış yazılması halinde düzeltme yolu nedir?
Benzer yanlışlığı ben de yapmıştım. Borçlunun ödediği meblağı icra müdürlüğünden alırken, makbuza "yanlışlıkla faiz oranı takipte eksik yazıldığından fazlaya ilişkin hakkımı saklı tutuyorum" diye yazdım ve aynı dosyada fark faiz talebinde bulundum. İcra müdürlüğü talebimi reddedince de konuyu icra hukuk mahkemesine götürdüm ve lehimize karar verildiğinden fark faizi de sonradan aynı dosyada aldım. Kolay gelsin, selamlar.
evet ödeme emrinde fazlaya ilişkin haklarımız saklı tutuldu..