İstifa İçin Geçerli Sağlık Raporu
iyi günler,
sağlık sebebiyle vereceğim istifada işyerine verdiğim raporda şunlar yazılı.
konulan tanı :......
karar:ağır işte çalışmaması uygun olup,hafif işte çalışması uygundur.İtme,çekme,ağır kaldırma,uzun süre ayakta durma gibi işler yapmaması uygundur.Sağlık kurulu kararı oy birliği ile verildi.
Üç uzman doktor imzası , başhekim imzası ,bulunmakta ve Sağlık kurulu raporu olarak geçerlidir notu var..
böyle bir raporla istifamı verdiğimde tazminatımı alabileceğimi sanıyorum ama çelişkili konuşmalarda var..
Bana kesin cevabı vererek aydınlatırmısınızTEŞEKKÜRLER..
Re: İstifa İçin Geçerli Sağlık Raporu
Sayın tuba_82,
Bu rapor size istifa etme hakkı tanımaz.
Ağır işlerden muaf olma ve rapor içeriğine ters düşmeyecek işlerde çalışma hakkı tanır.
Rapora rağmen, içeriğine ve sonucuna ters düşecek işlerde çalıştırılmak istenirseniz durum değişir tabii...
Esenlikler,
yanıtınız için teşekkürler ama durumumu daha iyi anlatmak gerekirse;Ben bu işyerinde 5,5 yıldır çalışıyorum ve bu işin ağırlığından bu rahatsızlığım olmuştur(bel ve boyun kemiği düzleşmesi,kireçlenme,yani fıtık başlangıcı)olmuştur.2aydır sürekli rapor aldığım için benden sağlık raporu istendi ve bende kurula başvurdum,ve böyle bir raporu uygun gördüler..
Sayın MANSUROĞLU sorum böyle bir raporla tazminata hakkım olurmu olacaktı
şimdi yeni bir yanıt isteyebilirmiyim sizden??
TEŞEKKÜRLER..(sadece hakkımı almak istiyorum)
Sayın tuba_82,
İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı
MADDE 24. - Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:
I. Sağlık sebepleri:
a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.
Anladığım kadarı ile, siz 4857 sayılı İş Yasası 24/I-a ya dayanarak feshi gerçekleştirmek istiyorsunuz.
Aldığınız rapor, sözkonusu rahatsızlıkların bu işyerindeki çalışma koşullarından kaynaklandığını göstermiyor.
Sadece genel çalışma koşullarını vurguluyor.
Bu koşullara aykırı bir durumun söz konusu olduğuna inanıyorsanız gereğini yapabilirsiniz.
Esenlikler,
Bende aynı sorunla karşı karşıyayım, benimde uzun süre ayakta kalmam nedeniyle bacaklarımda varis oluştu ve aşırı belirginleşti.
Hatta bu ağrılar sebebiyle 5 günlük rapor aldım fakat ilaçların etkisi geçince tekrar ağrılarım devam ediyor. Benim çalıştığım mağzada 10 saat ayakta durmak zorunda kalıyorum. Bu sebeplerden dolayı sağlık raporu alsam acaba kıdem tazminatımı alıp çıkabilirmiyim. Bilgilendirirseniz sevinirim saygılar..
Sayın leyloo,
Geçmiş olsun.
Sorunuzun cevabı, alacağınız raporun içeriğine bağlı.
Eğer rapor ayakta çalışmanızın sakıncalı olduğunu vurgularsa, öncelikle işvereniniz size oturarak çalışma imkanı tanımakla yükümlüdür. Bunu yerine getirmemesi halinde İş Yasası 24/I-a ya göre iş aktinizi feshedebilirsiniz.
Esenlikler,
Beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Saygılar...