Bilmeden Çalıntı Mal Almak
Merhabalar..
Ben istanbulda cafetaryada sigortalı işçi olarak çalışmaktayım. Dükkanıma sürekli gelen (5,6 ay boyunca takılan) müşterilerimden birisi bana elinde kendisine hediye edilen dizüstü bilgisayarını satmak istediğini ve paraya sıkıştığını söyledi.. Bende alım satım tutanağı düzenleyerek imzasını+kimlik fotokopisini +laptobun garantisi belgesini+ kullanım klavuzunu vs. aldım. açıkcası fatura hariç her şeyi vardı.. çalıntı olma ihtimali bu evrakları göz önüne alarak hiç aklıma gelmedi.. faturasını ise bana ertesi gün için getireceğini söyledi.. ( cihazı aldığım parada 1,250,00 ytl'dir cihazın sıfır fiyatı 1,800,00 ytl) ve daha sonrada internet üzerinden bi şahsa sattım. ve şahısta başka birine satmış. sattığı kişide başka bir kişiye yani laptobun asıl sahibine satmış.. ve bu durumda ne yazıkki aldığım cihaz çalıntı imiş.. bunların sonucunda cihazın sahibi polis kanalı ile cihazını teslim aldı. satış yapan kişilerde bende olmak üzere mağduriyetlerini giderdik. fakat olay savcılığa intikal etmiş. şu anda ise benim ifademe bi kaç gün içerisinde başvurulacak. benim elimde şu anda şahsın kimlik fotokopisi ve imzalı alım-satım tutanağı var. ve bana verilen kimliğin sahte olabileceğini düşünüyorum çünkü kimlik bilgilerini girdiğimde kimlik numarası çıkmıyor.. aldığım vatandaş ise kayıp.. o günün ertesi gününden sonra bir daha çalıştığım cafeye gelmedi.. bu durumda ne yapmam gerek.. bende mağdur durumdayım, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.. hiç bir şekilde adli bir vakam sicilim yok.. bana bu konuda acil yardımcı olursanız çok çok sevinirim.. şimdiden teşekkür ederim..
Re: Bilmeden Çalıntı Mal Almak
Ne yazık ki yardımcı olmamız mümkün değil. Her belgeyiistemişsiniz. Ama en önemlisi, faturayı yani, size satan kişinin bilgisayarın sahibi olduğuna ilişkin belgeyi istememişsiniz.
Sanırım Uzlaşmaya gitmekten başka çareniz yok. Kişinin zararı karşılanır sizin cezanızdan da indirim yapılır
anlıyorum.. pekala ne gibi ceza verilir.. zaten ben sattığım kişinin mağduriyetini gidermiş durumdayım.. laptobundan gerçek sahibi cihazını teslim almış durumda.. benim cafeme gelen sürekli müşterimdi ve samimiyetine güvendim birde cihazın kullanıcıda bulunması gereken tüm belgeler olunca çalıntı olabileceği hiç ama hiç aklıma gelmedi.. ne gibi ceza alabilirim ve bu benim sicilimi etkilermi ?
teşekkür ederim
Cevaplarınızı bekliyorum.