Re: Borcunu kasten ödememek
lütfen yukardaki sorumla ilgili bir fikir yazarmısınız sayın hukuçu arkadaşlar
saygılarımla
yukardaki soruma önemle cevap beklediğimi siz hukuçuların dikkatine arz ediyorum...
saygılarımla
sn.klmakn,yapmış oldugu alış verişlerde birkac kez icra takibine ugramış
Alıntı:
ekremiyican rumuzlu üyeden alıntı
sn.klmakn,yapmış oldugu alış verişlerde birkac kez icra takibine ugramış
yani bu kasıtımı gösterir...lütfen yukarda sorduğum soruya bakın..diyorumki disiplin yönetmeliğinde borcunu kasten ödememekten bahsediliyor...kasıt eylemi nasıl anlaşılacak...idare buna bakmadanmı ceza verecek...idare halihazırda ne yapıyor...mutemetliğe gelen haciz yazısı ile memura ceza veriyor...
kasıt nerde burada....borcunu kasten ödemeyen zaten bence dolandırıcıdr ve bunun adli yönüde vardır bence....
saygılarımla
sn.klmakn,yapmış oldugu alış verişlerde birkac kez icra takibine ugramış memur hakkına (Borclanıp ödememeyi ihtiyat haline getirmekten) , (bulundugu memuriyet unvanını küçük düşürücü hal ve herekerler)de bulunmak ve ihtiyat haline getirmek
ten baglı bulundugu kurum Müdür'ü tarafından tahkikat acılabilir,Kurum Müdürü tarafından bir yazı ile il'de Vali,İlçe'de Kaymakam tarafından tahkikat'ın selameti acısından (Acıga)alınabilir.
Sn.Klmakn,Burada kasıt veya maddi sebep aranmaz,ast olan yapmış oldugu eylemin birkac kez tekrarıdır.
sn.klmakn,yapmış oldugu alış verişlerde birkac kez icra takibine ugramış memur hakkına (Borclanıp ödememeyi ihtiyat haline getirmekten) , (bulundugu memuriyet unvanını küçük düşürücü hal ve herekerler)de bulunmak ve ihtiyat haline getirmek
ten baglı bulundugu kurum Müdür'ü tarafından tahkikat acılabilir,Kurum Müdürü tarafından bir yazı ile il'de Vali,İlçe'de Kaymakam tarafından tahkikat'ın selameti acısından (Acıga)alınabilir.
sayın ekremiyican....son yazdığınız farklı bi durum...
memur alışkanlık hale getirmiştir borçlanmayı..mesela her yıl maaşına haciz gelmektedir vb.....kurum içinde adı çıkmıştır aldığını ödememeye vb
ben farklı bişey diyorum...dilim döndüğünce anlatayım
kişi atıyorum 2006 yılında içine düştüğü kriz nedeni ile ödemeler dengesi bozulmuştur..kriz öncesi böyle bir şey yoktur ama....mesela aile gelirleri ile birlikte sağladığı yaşam standartı vardır..aile geliri herhangi bir sebeple kesilince sadece kurum geliri ile yıllardır kendine ve ailesine sağladığı yaşam standartı düşecek ve halihaızrda dönderebildiği ( hiç takibin yapılmadığı) borçları tepetaklak olmuştur....halihazırda borç ilişkisi olduğu bankalarda doğal olarak yasal takibe geçecektir...gördüğünüz gibi kasıt yok bunda...
kurumu ne yapmaktadır....tek kaynaklı ekonomik kriz nedeni ile birer ay arayla gelen haciz yazısını sanki yeni olaymış gibi savunma almakda ve hep daha ağır olacak şekilde cezalar vermektedir...
dilerim konuyu izah edebildim...
Merhaba arkadaşlar borcu kasten ödememek diye bir olay yok zaten kasıt olsa suç dolandırıcılık olur. bu tamamen elinden olmayan bir olaydan dolayı birden ekonomik kriz içerisinde ödeme güçsüzlüğüne girmesinden dolayı icra takibatı yapılıyor. ancak devlet memuruna yönelik olarak ilk olarak maaştaki haczinize yası gelmesinden dolayı icra takibatı yapılmasından dolayı disiplin uyarınca savunmanız alınacaktır ve ilk olarak size kınamaı cezası verilecektir.
daha sonra farklı bir maaştan dolayı haciz yazısı maaşınıza gelirse yine 2 kez daha aynı ceza verilecek ve daha sonraki icra takiplerinde bir üst ceza verilecek yani maaştan kesme cezası ondan sonra tarafınıza disiplin cezası verilmeyecektir çünkü bir yıl içerisinde maaşınıza 10 tane haciz gelse de hep aynı ceza verilecek bu yüz den memurluk göreviniz tehlikeye düşecek bir durum yok zaten ondan sonra kurumunuzda savunmanızı almayacaktır bilgilerinize