Re: Adam Öldürme İle İlgili
Alıntı:
darkdark rumuzlu üyeden alıntı
Forumu baya bir dolaştım çok yararlı konular ve paylaşımlar var öncelikle onun için teşekkür ederim... Olayı anlatayım biraz karışık gibi ama bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim...
Yaklaşık 1 (bir) sene kadar önce cinayet olayı yaşanıyor olay yeni aydınlandı gibi. sivil polislerin söylemesine göre kanunda değişiklikler olmuş önceden şüphelileri soruştururlarmış o izlerden suçluya ulaşırlarmış şimdi ise önce somut bişeyler yakalamaları gerekiyormuş sonra gözaltına alıyolarmış.
Olayın içeriği şöyle; X şahsı Y şahsına telefonunu veriyor ve bir akşam telefonunu almak için Y şahsının kaldığı yere gidiyor. Y şahsı yani ölen kişi tarafından hakaretlere maruz kalıyor ağıza alınmayacak küfürler ediyor telefonuda vermiyor. Aralarında tartışma çıkıyor ve Y şahsı bıçağı alıp saldırmaya çalışıyor fakat X bıçağı onun elinden alıyor ve adamı öldürüyor. Olay sırasında iki tarafta aşırı alkollü. X telefonunu falanda almıyor orda bırakıyor. Ertesi gün bakıyor adam ölmüş.
Ölen Y şahsı kimsesiz tiner kullanıyor, alkol alıyor, gasptan vb. suçlardan sabıkası var evi ocağı yok baraka gibi bi yerde kalıyor. öldüren kişide herkes tarafından sevilen hiçbir sabıkası kavgası olmayan çok sevilen bi kişi sadece alkol alıyor ama hani tabiri caizse zararı kendine. öldürdüye kişiyede zamanında çok yardım etmişliği var. para, elbise vb. yardımlar yapardı. Ama bi anlık öfke işte.
Aradan uzun zaman geçti ama araştırma bitmemiş kan tahlili yapılıyor ve X şahsının kanına uyan kan var olay yerinde. hemen içeri alınıyor zanlı herşeyi anlatıyor. Zanlının ailesindende ifade alınıyor ve ifadeler aynı. sadece nöbetçi mahkemede davası görüldü ve cezaevine konuldu..
zanlı ne kadar ceza alabilir, olaydan kurtulma şansı varmıdır, iyi hal indirimi veya nefsi müdafaa gibi konular sözkonusu olurmu, iyi bi avukat cezasının indiriminde yardımcı olabilirmi ve aldığı cezanın ne kadarını yatar.
Çok uzun oldu biliyorum ama bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...
Haksız Tahrik olduğu ispatlanabilirse cezası iner, Meşru savunmada sınırın heyacan korkuyla aşılması hallerinde ceza verilmez. Alkollü olmaları, kendi iradeleri ile oldukları için, kendi kusurlarıdır. Avukat tutmanızı tavsiye ederim.
Kasten öldürmenin cezası müebbet hapis cezasıdır. Kanunda meşru savunma ve zorunluluk halinde kişiye ceza verilmeyeceği belirtilmektedir. Yani eğer meşru savunma yaptığını ispat edebilirse ceza almaz. Fakat olayın ölen kişinin evinde vuku bulması meşru savunmanın ispatını biraz zorlaştırır diye düşünüyorum. Yine haksız tahrik varlığında müebbet hapis cezası yerine 12-18 yıl hapis cezası verilir.
Ancak yargılama sonucunda ceza verilip verilemeyeceği hakkında bir yorum yapamayacağım.
Eğer müebbet hapis cezası alırsa, 24 yıl , diğer cezaların üçte ikisini infaz kurumunda çektiği takdirde koşullu salıvermeden yararlanabilir.
Kanuna göre, müebbet hapisle yargılandığından, mutlaka zorunlu müdafi atanmış olması gerekir. Ancak siz tabii ki kendi istediğiniz avukatı da görevlendirebilirsiniz.
Çok geçmiş olsun...
Alıntı:
Neva YILMAZER rumuzlu üyeden alıntı
Meşru savunmada sınırın heyacan korkuyla aşılması hallerinde ceza verilmez.
Bu kısmı açabilirmisiniz ceza almama ihtimali varmı?
Bıçak çekildiği sırada baya çekişme yaşanıyor hatta öyleki zanlının eli kesiliyor.
Alıntı:
Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Kasten öldürmenin cezası müebbet hapis cezasıdır. Kanunda meşru savunma ve zorunluluk halinde kişiye ceza verilmeyeceği belirtilmektedir. Yani eğer meşru savunma yaptığını ispat edebilirse ceza almaz. Fakat olayın ölen kişinin evinde vuku bulması meşru savunmanın ispatını biraz zorlaştırır diye düşünüyorum. Yine haksız tahrik varlığında müebbet hapis cezası yerine 12-18 yıl hapis cezası verilir.
Ancak yargılama sonucunda ceza verilip verilemeyeceği hakkında bir yorum yapamayacağım.
Eğer müebbet hapis cezası alırsa, 24 yıl , diğer cezaların üçte ikisini infaz kurumunda çektiği takdirde koşullu salıvermeden yararlanabilir.
Kanuna göre, müebbet hapisle yargılandığından, mutlaka zorunlu müdafi atanmış olması gerekir. Ancak siz tabii ki kendi istediğiniz avukatı da görevlendirebilirsiniz.
Çok geçmiş olsun...
çok teşekkür ederim başak hn. ya olay öyle bi boyuttaki duyanlardan hiçkimse öyle bi ihtimal veremiyor kimse inanmıyor. araştırıyorum ama sonuçsuz kalıyor herşey.. ceza almaması için her yolu araştırıyorum..
Bilgilendirme için hepiniz sağolun...
olay ölen kişinin barakasında geçiyor ama konuşmak amacıyla oraya gidiliyor ve zanlı yanında hiçbir suça mahal verecek alet götürmüyor. ölen kişi kendisine ait olan bıçakla saldırıyor ve zanlı bıçağı elinden alıyor. bu durumda meşru savunma olması gerekiyor di mi?