Boşanma davasının reddi ve temyiz
Eşim yaklaşık 2 yıl önce özel eşyalarını da alarak evi haksız bir şekilde terk ederek çalışmaya başladı ve kendine ayrı bir ev tuttu.İlk gittiği zaman hiç bir talebi olmadan sadece şiddetli geçimsizlikten boşanma davası açtı. Bu dava da ne nafaka ne tazminat nede iki çocuğumuzun velayet talebinde bulunmadı.Ancak daha sonra bu davadan ilk duruşma da feragat ederek, başka bir dava açtı.Bu açmış olduğu dava da kendisini aldattığım ve her gün dödüğüm ve döverek evden kovduğum kunularından dolayı tazminat ve nafaka taleplerinde bulundu.1.5 yıl süren dava sonunda açmış olduğu dava kendisinin tamamen kusurlu olduğu (silah ile tehdit ve başka birini alarak keyfime bakarım sözlerinin tanık beyanlarından ispat edelmesi) kusurlu bir kimsenin dava açıp kendisine menfaat sağlayamacağı yönünde red edildi...
1-Temyize gidersem boşanabilir miyim?
2-Karar kesinleştikten sonra yeni bir davayı ben açarsam, bu dosyada bulunan delilleri kullanabilir miyim?
Yardım edereseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Re: Boşanma davasının reddi ve temyiz
yanıtlar için teşekkürler...son bir soru...
Ben davayı açtığım zaman eşim boşanmak istemediğini söylerse ne yapabilirim?
Boşanma yinede gerçekleşir mi?
Hakim boşanma sebeplerinin gerçekleştiğine inanırsa boşanırsınız..Hakimin takdirindedir..
Re: dava red başlanıç süresi
ikisi de değil. temyiz süreci de bittikten sonra başlar.
Son celsede hakim kararı okur. Karar tarihi
Gerekçeli karar yazılır. (haftalar sürebilir)
gerekçeli karar davacı tarafından alınıp davalıya tebliğ edilir. Bu sırada davacının 15 gün içinde temyiz hakkı vardır.
davalı tebligatı alır, onun da 15 günlük temyiz süresi vardır.
İki taraf da temyiz etmezse davacı açısından 3 yıllık süre başlar.
Taraflardan biri temyiz ederse bir de yargıtaydan kararın dönmesini beklersiniz.
Davalı taraf 3 yılı beklemeden dava açabilir. Veya anlaşmalı boşanma için de 3 yıl şartı yok.
Alıntı:
osmanlibeyi rumuzlu üyeden alıntı
boşanma davam reddolundu.3 yıl bekleme ,gerekçeli kararın davalıya tebliğ tarihinde mi başlar?.yoksa mahkeme karar tarihi mi geçerlidir? yarada nın aşkına yardım....
Re: dava red başlanıç süresi
3 Yıl kararın kesinleşme tarihinden başlar ve bu hususun belirtildiği yeni bir boşanma davası açılmalıdır. (Yanlış kanı bir kanı olarak otomatik olarak boşanma olmaz)
benimde boşanma davam red oldu eşimin başka bir erkeğe yazdığı mektupları delil olarak sunmama rağmen dava sürecinde üç kez hakim değişmesi nedeni ile en son karar veren hakim saçma bir gerekçe ile davayı red etti ve ben temyize gittim hiçbir işe yaramadı.red sebebinde eşimle kaçarak evlendiğimiz ve mektupların gönderilmemiş olması gerekçe yazıyor halbuki biz kaçarak evlenmedik ve dava doskasında böyle bir konu geçmiyor gerekçe dosyaya göre saçma olmasına rağmen temyizdende red oldu ve ben üç yıl bekledim.şimdi karşı taraf tazminat taleplerine devam ettiği için bekleme süresi dolmasına rağmen dava genede sürebilir ve tazminat verebilirmişim