Merhaba
Şöyle bir sorum olacak,Apartmanda oturuyorum,giriş katında oturanlar otomatik aydınlatma parasını vermeleri gerekirmi?
şimdiden teşekkürler
Printable View
Merhaba
Şöyle bir sorum olacak,Apartmanda oturuyorum,giriş katında oturanlar otomatik aydınlatma parasını vermeleri gerekirmi?
şimdiden teşekkürler
Sayın delidolu,
EVET vermeleri gerekir.
Esenlikler,
Evet Kasıman hocam haklı. Apartmanda hiç kimse kendi bağımsız bölümünün özel durumu nedeniyle genel giderlere katılmamazlık edemez. Örneğin sizin sorununuz gibi, ya da giriş katında oturuyorum asansör kullanmıyorum, neden parasını ödeyeceğim ki diyemez. Kat Mülkiyeti Kanununu inceleyin. Saygılarımla
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Giriş katı olan Dairenin Cadde'ye bakan Tarafında Dükkan var ve bu Dükkan o Daireyi aldı ve Dükkanı ile birleştirdi ve Giriş katındaki Dairenin Girişinide Kapattı,bu durumda ödeyip,ödeyemiyeceğini bilmek istiyorum.Şimdiden Teşekkürler
Sayın delidolu,
Bu hususta yönetim planına konulmuş bir madde veya kat malikleri kurulunca alınmış bir karar varsa o karar esastır.
Yoksa genel hükümlere göre, birleştirme bile yapılmış olsa, (bu konuya girmiyorum) bu tip giderlere arsa payı oranında katılması gerektiğinden, her iki yer de göz önüne alınarak ödeme yapmalıdır.
Esenlikler,