Re: temyiz dileçesi örneği
Davanın görüldüğü aile mahkemesine vereceksiniz.
............Aile Mahkesi Sayın Hakimliğine
Dosya No:??? E.
Sayın Mahkemenizin, yukarıda esas numarası verilmiş olan dava dosyasındaki ???? K. sayılı kararını temyiz hakkımdan feragat ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim. Saygılarımla..
Tarih
İsim
İmza
Sayın Hanife Hn,
vermiş olduğunuz bilgi ve cevabınız için teşekkür ederim.
şunu öğrenmek istiyorum.temyizden feragat dilekçesini verirken ve kararı alırken eşler ayrı ayrı gidip bu işlemleri yapabilir diye biliyorum, aynı anda gidip kararı almamız ya da feragat dilekçesini ikimizin birlikte vermesi söz konusu değil sanırım.yanılıyormuyum acaba.
Birlikte gider ve aynı günde tüm işlemlerinizi yaptırırsanız sizin için daha iyi olur..Bunu engelleyen bir kural yoktur..Hatta ortak dilekçe bile verebilirsiniz..Bu dilekçeyi iki kişi şeklinde çoğaltarak verebilirsiniz..Saygılar
Özür dileyerek birşeyi daha sormak istiyorum.yazmış olduğunuz dilekçe örneğinde ''dava dosyasındaki ????? k.sayılı'' diye bir ifade geçiyor.burada k. sayılı derken neyi yazmam gerekiyor.mahkemenin verdiği duruşma zaptında sadece dosya no yazılı başka bir numara yer almıyor.saygılarımla,
E , Esas sayılı demek K, Karar sayılı demek. Boşanma davanızının karara bağlandığı numara yani..Kalemdekiler size bu konuda yardımcı olur :)
Hanife Hn
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Saygılarımla,
İyi günler dilerim.
Buna benzer bir sorunda ben yaşamaktayım. Küçük bir soru sormak istiyorum cevaplarsanız çok sevinirim.
Eşim il dışında olduğu için mahkemeye gelemiyor, dilekçeyi yazıp ilgili mahkemeye faks yolu ile gönderirse kabül edilirmi ?
Alıntı:
by-kaplan rumuzlu üyeden alıntı
Buna benzer bir sorunda ben yaşamaktayım. Küçük bir soru sormak istiyorum cevaplarsanız çok sevinirim.
Eşim il dışında olduğu için mahkemeye gelemiyor, dilekçeyi yazıp ilgili mahkemeye faks yolu ile gönderirse kabül edilirmi ?
Hayır.
Bulunduğu yerdeki mahkeme kanalıyla gönderebilir ama bu da zaman alır.
Re: Temyiz dilekçesi örneği
merhabalar benim çok merak ettiğim bir sorum ve sorunum var babama tapu iptal davası açıldı babam davyı kazndı davacılar simdi temyizini istedi karar değişir mi ve ne kadar surer temyiz süresi kısacası bana temyiz hakkında bilgi lütfen saygılarımla