Re: Senet hukuku hakkında.
Başvuru harcı + alacağınızın binde 54ü oranında harç yatırırsınız.. Bence meblağ yüksek olduğu için avukattan yardım talep edin..Hapis cezasını ancak takip yaptığınızda mal beyanında bulunmazsa yada taahhüt veripte ödemezse alır..
Cezabınız için teşekkürler...
Konuyu kesinlikle bir avukata vericem zaten.Öğrenmek istediğim eğer taahhüt vermezse,yada mal beyanında senet karşılığı bulunmazsa hapis cezası alırmı.Senetlerimde kefilde var üstelik.Kısacası ben paramı alamazsam cezası ne olabilir?ilginize teşekkürler...
Karşılıksız çek suçu gibi senet bedelinin ödenmemesi diye bir suç ve doğal olarak ceza yoktur.
Alıntı:
Av.Hanife Ebru Öztürk rumuzlu üyeden alıntı
Başvuru harcı + alacağınızın binde 54ü oranında harç yatırırsınız.. Bence meblağ yüksek olduğu için avukattan yardım talep edin..Hapis cezasını ancak takip yaptığınızda mal beyanında bulunmazsa yada taahhüt veripte ödemezse alır..
Sayın Öztürk'ün yanıtına küçük bir düzeltme yapmak istiyorum. Zira soruda senet icra takip masrafı sorulmuştur, dava harcı değil.
Senet icra takibi masrafı toplamı,
1- Maktu başvuru harcı(13,10-YTL),
2- Dosyanızı avukatla takip edecekseniz ve vekaletname suretse vekalet suret harcı (2,20 YTL)
3- Takip alacağının binde 5'i oranında peşin harç toplamıdır.
Cevap: Senet hukuku hakkında.
MERHABA,
Benimde bir sorum olacak yardımcı olur musunuz.