Bu eziyet, bu işkence neden?
Bu gün sabah işe gitmek üzere servise bindim, binmeden önce aldığım gazeyi okumayı severim. Genellikle gazeyi bitiremeden iş yerine gelmiş olurum. Bu gün gazetemi bitirdiğimde servisin hala yerinde saydığını görünce kendi kendime işime ulaşayım diye servisten çıktım çamlıca eteklerinden yürüyerek Altunizadeye geldim. Otobüsler çalışmıyor, trafik durmuş, yürüyerek kopruyu geçmeme izin vermiyorlar. Yürüyerek üsküdara geldim. Niyetim deniz yolu ile beşiktaşa gitmek beşiktaştan da levent istikametine gitmek idi. (bu ne çalışma aşkı) Üsküdar motor iskelesinin önü kalabalık (miting burada mı oluyor ?) iskelede bir yazı valilik emri ile seferler iptal. Beşiktaşa vapur iptal. Otobüs yok dolmuş yok taksi yok olsa trafik olduğu yerde . Ne zaman açılır ? soruyoruz bilmiyoruz diye cevap geliyor . Çaresiz neden diye sorguluyorsunuz neden ? Niçin karşıya geçemiyorum ? Hastası olan duruşması olan insanlar neden diye soruyorlar neden ? Neden devlete isyan edilir neden ? neden ? neden?
Sirkeciye vapur kalktığını öğreniyoruz. Gitmek istediğimiz noktadan çok uzak ama hiç olmaz ise karşıya geçmiş olacagız. Sirkeciden bir araç ile levent tarafına gidebileceğinizi umuyorsunuz . İndiniz otobüs yok , metro yok , tranvay yok, dolmuş yok , taksi boş yok, yürüyerek gitmeyi planlıyorsunuz galata köprüsünün önü polis kordon (iyiki iş kıyafetleri ileyim diye düşünüyorsunuz- ) geçiyorsunuz karaköye geldiniz araç yok , yürümeye devam... tophaneye geldiniz , taksime giden yollar kapatılmış araç veya insan geçemiyor (iyi ki işyerim taksimde değil diye seviniyorsunuz) Saatiniz bu arada 11 civarında ve saat 7 den beri yollardasınız. Nihayet beşiktaşa gelmek üzere iken boş bir taksi görebiliyorsunuz. İşe geldiğinizde yeni bir ayakkabı ya da en iyisi yeni bir ayak’a ihtiyaç duyuyorsunuz .
Biraz sakinleşmiş bir halde neden insanların isyan etmeyi tercih ettiğini daha iyi anlıyorum. Bogacak kadar boğazımı zorlayan küfürleri söyleyemiyorum….
Hukukçu üyelerimize sormak istiyorum; Dün yaşanan eziyet ve sıkıntıdan dolayı ne tür başvuru haklarımız olabilir. ?
Re: Bu eziyet, bu işkence neden ?
Sayın kumru
devlete isyan eden sizsiniz. Devlet bu şekilde uygun görmüş. Tüm yolları kapatmış. İnsanların ne çekeceğini nelerle karşılaşacağını önemsememiş. "Devletim ne yapmışsa doğru yapmıştır. Biz Teba olarak devletimize bağlılığımızı kaybetmeyelim" deyip, çektiklerinizi unutun bana kalsa.
İdarereye (Valilik/İçişleri Bakanlığı) aleyhine "hizmet kusuru" nedeniyle maddi/manevi tazminat davası açmanız mümkün diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
İdarereye (Valilik/İçişleri Bakanlığı) aleyhine "hizmet kusuru" nedeniyle maddi/manevi tazminat davası açmanız mümkün diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
Dalga geçmediniz değil mi?:o
Gayet ciddiyim. Kolay gelsin. selam.