aynı parsel üzerinde bulunan kişilerin izaleyi şuyu hakkı varmıdır ?
iyi günler. aynı parsel üzerinde 360 m2 , 270 m2 , 110 m2 , ve vefat etmis olan babamin adina kayitli olan 105m2 tapulu müstakil evler var.
müteahhit diğer 3 tapu sahibiyle anlaştı fakat biz anlaşamadık.evlerden birisini müteahhit satın aldığından dolayı burayı yapmaktan vazgeçmiyor.
tapu babamın adına kayıtlı ve 5 kardeş miras hakkına sahip.
biz müteahhite vermek istemiyoruz.bu duruma rağmen müteahhit ve diğer tapu sahipleri (hepimizin tapusu ayrı ayrı) tapulu olan evimi izaleyi şuu davası açabilirlermi.açarlarsa sonuc ne olabilir.
Re: aynı parsel üzerinde bulunan kişilerin izaleyi şuyu hakkı varmıdır ?
Tapunuza bakın önce. Hisseli mi değil mi? Yani 2345/3456 gibi bir rakam mı yazıyor. Yoksa 360 metrekare diye mi yazıyor.
Hiseli ise, izaleyi şuyu davası açılır
Re: aynı parsel üzerinde bulunan kişilerin izaleyi şuyu hakkı varmıdır ?
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Tapunuza bakın önce. Hisseli mi değil mi? Yani 2345/3456 gibi bir rakam mı yazıyor. Yoksa 360 metrekare diye mi yazıyor.
Hiseli ise, izaleyi şuyu davası açılır
tapuya baktim ust kisimda 845 m2 yani parselim toplam alani alt kisimda ise 105/845 m2 hisseli diyor.tapunun hisseli oldugunu ogrendim.
hisseli tapuda dava acma hakki doguyor.fakat benim yerimi zorla alabilme sanslari nedir.
sonucda ortada olan bir paylasmazlik gibi birsey yok.olan sadece diger 3 tapu sahibinin müteahite vermek istemesi bizim ise anlaşamamamız.
yani bu cesit davalar genelde nasil cozumlenir.