Tazminat yerine saadece maaşımı ödeyeceklerdi
Ben 20/12/05 tarihinde işe başladım ve 20/01/06 tarihinde sigortam düşük dahi olsa yapıldı.Sigortam son üç ay ise tam bedel olarak gösterildi.
30/03/07 tarihinde birkaç arkadaşla birlikte çıkışımız verildi.Beni muhasebeden çağırdıklarında tazminat ve tüm hakları aldığımıza dair zorla kağıt imzalatmak istediler ve bunu sonucunda sadece maaşımı vereceklerini söylediler,oysa benim almam gereken Maaş,İhbar tazminatı ,Kidem tazminatı ,Tatil parası ve vergi iade parası vardı.
Dışardan gelen bir Muhasebe görevlisi son derece kaba bir sekilde imza atmazsam maaşımı dahi vermeyeceklerini ve istediğim yere gidebileceğimi söyledi. Bunu üzerine ben de imza atmadım.Diğer arkadaşlar uğraşmaktan kortukları için imza atarak sadece maaşlarını aldılar.
Bunun üzerine 05/04 tarihinde is mahkemesine yukarıda yazıldığı şekilde dava dilekcemi verdim.Ancak Firma yakın tarihte başka bir yere taşınacak.Bu adres değisikliğini bildirmeme gerek var mı.Ayrıca haklarımı alabilmem için başvurabileceğim başka bir merci daha var mı?
Tecrübelerinize dayanarak bu dava süreci ortalama ne kadar süreceğini bildirebilirseniz ayrıca memnun olurum.
Re: Tazminat yerine saadece maaşımı ödeyeceklerdi
Alıntı:
opus rumuzlu üyeden alıntı
.
Bunun üzerine 05/04 tarihinde is mahkemesine yukarıda yazıldığı şekilde dava dilekcemi verdim.Ancak Firma yakın tarihte başka bir yere taşınacak.Bu adres değisikliğini bildirmeme gerek var mı.Ayrıca haklarımı alabilmem için başvurabileceğim başka bir merci daha var mı?
.
Davalıya usulüne uygun tebligat yapıldıktan sonra,davalının adres değişikliğini, Mahkemeye bildirmenize gerek bulunmamaktadır.Dava yoluyla tazminatlarınızı alablirsiniz.Siz bu yolu zaten başlatmışsınız.Davanın süresi hakkında tahmini de olsa bir süre tayin etmek yerinde değildir.
Re: Tazminat yerine saadece maaşımı ödeyeceklerdi
Vermis oldugunuz bilgi icin cok tesekkür ederim.