-
araba kiralama
öncelikle herkese iyigeceler. Benim konu bi arkadaşıma araba kiraladım ehliyeti olmadığı için sözleşme ve senet imzaladım. benim dışımda bu cocuk benden habersiz yine araba kiralamaya başlamış benim haberim olmadan sözleşmenin üzerinde n rentegarcı araba vermiş. Yalnız bu cocuk torbacılık sucundan iceri atıldı arabayada emniyet el koydu büyük bi ihtimalle vermiycek gibi görünüyo. benden arabanın yattığı kadar para alabilirme yahut araba orda kalırsa benden bu senet karşığılığı icra gönderip mal alma gibi hakları olabilirmi haberim yokken araba vermiş nasıl iş anlamadım teşekkürler
-
Re: araba kiralama
İmzalamış olduğunuz sözleşme belirli bir süreyi içeriyorsa ve senet bedeli de ödendi ise, kiralama firması ile sizin aranızda bir bağ kalmamış demektir. Bu durumda sonraki kiralamalar açısından bir sorumluluğunuz doğmaz. Ancak söz konusu kiralamadan sonra araç teslim edilmemiş ise, aracın tesliminden siz sorumlu olduğunuz için, sorumlu tutulursunuz.
-
Ben de sizin iletinizden pek bir şey anlamadım. İlk sözleşmeyi yaptınız, arabayı kiraladınız. Daha sonra bu kişinin tekrar araba kiraladığını söylemişsiniz. Yaptığınız sözleşme belirli bir arabanın belirli bir süre kiralanması konusunda değil mi? Sizden habersiz sizin adınıza tekrar mı sözleşme yapmış? Konuya biraz açıklık getirirseniz ve tane tane yazarsanız, ihtimaller üzerine konuşmaktan daha kolay bir şekilde çözebiliriz diye düşünüyorum.
-
Evet Sn. Sahin'in de dediği gibi konu net bir biçimde anlaşılamıyor ancak ben şöyle algıladım; Üçüncü şahıs bir oto kiralama firmasına gider, ancak sürücü belgesi olmadığı ve senedine güvenilmediği için kendisinden sürücü belgeli bir sahıs istenir. Üyemiz mysterios da kendi üzerine kiraladığı aracı üçüncü şahsa yani şimdi şikayetçi olduğu arkadaşına verir. Firma kendisini güvende hissetmektedir çünkü arada mysterios vardır. Birkaç kiralamadan sonra mysterios'un arkadaşı olan üçüncü şahsa firma güven duymaya başlar ve mysterios'un kefilliğini aramaz. Ancak şöyle bir uyarıda da bulunayım; acaba üyemiz mystrerios'a imzalatılan senet açık tarihli olabilir mi? Eğer böyle bir durum varsa firma bunu kötüye kullanabilir.
Sayın mysterios, eğer durum anladığım gibiyse ve siz belirli süreli bir sözleşmeye imza atmışsanız ve o süre dışına çıkılmışsa korkulacak bir durum yok. Ancak açık tarihli bir kiralama senedine imza atmışsanız sorumlu tutulursunuz.Bildiğim kadarıyla genelde bu tür sözleşmelerin kira süresi birkaç günlük olabiliyor, bazen de aylık ve daha uzun süreli oluyor tabii. Sizinki hangi tür bir sözleşme, buna bakın. Saygılarımla
-
arkadaşlar sorun halledildi araba rentegara iade edildi ilginize teşekkürler