Şirketin isim degiştirmesi
Calıştıgım firmada haklarım ödenmeden ve bazı alacaklarımın hala ödenmemesiyle işyerimden tek taraflı fesih ettiler. Bende firma bir ihtarname gönderdim . cıkış nedenin belirtilmesi için cıkış kagıdı . sigorta giriş bildirgesi ve bazı evrakları istedim . Ve itirazi kayıt gönderek yolladım ve ihtarname ellerine ulaştı. Hiç bir girişimde bulunmadılar.
Şirket 1 ay içinde isim deyiştirecek . yada firma devir edilecek.
Benim sorum eger firma satıldıysa ben mahkemeye verdigim zaman
öyle bir firma yok oldugu için ben alacagımı kimden alırım firma bu durumda kurtulurmu. İhtarnamenin gecerliligi nasıldır. Nasıl bir yol izlemem gerekir .
Ne yapmam lazım.
Şu zaman içinde iş makhkemesine veremiyorum . Teşekkürler
Re: Şirketin isim degiştirmesi
sayın taylany;
bir şirketin isim değiştirmesi sizin için hiö önemli değil şirket hissedarlarına glince sen şahıslardan değil bir ortaklıktan davacısın veya alacaklısın. şirket isim değiştirdiğinde ispatlaman için ticaret odasına giderek ticaret sicil numarasını verdiğinde bu güne kadar ki gazatelerini istedğinde o firmanın sisim değiştirdiğini ispatlama şansın var, hisse devri olduğunda ise eğerki sen dava açıpğda kazandığın takdirde devlet onu şirketten icra yoluyla olsa dahi tahsil eder birak gerisini şirketin yeni ortakları düşünsün sen hiç bir türlü hakkını kaybetmişl değilsin şirket hisselerini devrederkjeken tüm borç ve lacaklarınıda devreder. sen yeterki kanuni yollardan hakkını ara her türlü tahsii yapılır.....
iş mahkemesine verememenin nedeninide anlamadım sen çıkarıldıysan ve de çıkraıldığında istifa mektubu veya ibraname gibi bir belge imzalamadığın taktirde mahkemey çok rahatlıkla vede bu işleri çok ama çok ii bilen bir avukatla anlaştığın takdirde bütün alacaklarını alacağına inanıyorum........
Sayın Kerim_smmm Ben hic bir belge imzalamdım. sirket iflas etsede
öyle gösterseler bile haklırımı ilerde alabilirmiyim. Ben şu zaman zarfında
mahkemeye veremedigimden dolayı , şirket 1ay içinde devir yada isim degiştirmesi durumu var onun için sarum oldu teşekkürler.
Zaman aşımı nasıldır.
sayın taylany ;
dedğiniz iflas olayı gösterilemez fakat tasfiyeye sokyularsa şirketi 1 yıl tasfiye halide alacaklarını ve borçlarını kapatır. tasfiyesi bittiğde ise iki yıl geriye dönük borçlarını ödeme yükümlülğü var biliyorum fakat siz bunu bir avukatla görüşmeniz daha ii olur iflas kanunu bu konuyla ilgili zaman aşımı v.s olayları avukatlar daha ii bilir. ve avukatla göürşmeniz sizin menfaatiniz açısından daha ii olur ama dava olayını acil tarafından açın derim....
saygılar.....
işveren değişikliği ile ilgili forumları okuyunuz