Tedbir Nafakasi Bağlanması
Sevgili hukuki net,
ben 2 sene once terkten bosanma davası actım.Mahkeme, bu mahkemede tedbir nafakasına hükmetti.aylık 250 ytl ve birikmiş olarakta 6290 ytl oldu.Ben devlet memuru olarak calışmaktayım. Tedbir nafakası maaşıma gore fazla geldi.
Şimdi ben nafakanın düşürülmesi ve birikmişi ödememek için ne yapabilirim.
Cevap yazarsanız sevinirim.Teşekkürler.
Re: Tedbİr Nafakasi Baglanmasi
Bu konuyla ilgili verilmiş pek çok cevap var..Öncelikle onlara verilen cevapları okumanızı tavsiye ederim. Nafakanın indirilmesi talebiyle dava açacak ve durumunuzu ispatlayacaksınız.
Alıntı:
Av.Hanife Ebru Öztürk rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuyla ilgili verilmiş pek çok cevap var..Öncelikle onlara verilen cevapları okumanızı tavsiye ederim. Nafakanın indirilmesi talebiyle dava açacak ve durumunuzu ispatlayacaksınız.
Tedbir nafakasini hep erkek mi oduyor?, bosanma kanunlarin'da esitlik nerede? tedbir nafakasi odeyen kadin var mi? hep erkekler mi hakkiz? ortalik'ta hakkiz kadin yok mu yani?
Bu konuda benim birşey söylememe gerek yok..Çünkü mahkeme mevcut beyanlar doğrultusunda bunu sizin ödemenize kanaat getirmiş..Eğer eşiniz sizden fazla kazanan biriyse ve ondan boşandığınızda maddi anlamda zor duruma düşecekseniz elbetteki bir kadın olarak eşinizinde bunu ödemesi gerek..Ama siz eşim varlıklı diye bir ifade kullanmamışsınız anladığım kadarıyla..Ayrıca bu konunun icraya intikal etmesini istemiyorsanız eşinizle ve varsa onun avukatıyla bir araya gelerek uzlaşma ve takside bağlama yoluna gidebilirsiniz..Bu arada lütfen Türkçe'de bulunan imla kurallarına dikkat edelim :)
Diğer yandan terk nedeniyle davayı kimin açtığı önemli ve eğer eşiniz bu konuda kusurlu ise o zaman boşanma davasının sonunda belki hiç nafaka ödemezsiniz.
Saygılar.