-
Emeklilik
1956 doğumluyum. 1978 yılında ortaokulu dışarıdan bitirerek1980 yılında memur olarak T.C.Ziraat Bankasında işe başladım daha sonra hem çalışma şartlarımın düzeleceği hem de emekli olduğumda maaş ve ikramiyemde faydası olacağı düşüncesiyle 1995 yılında liseyi 2002 yılında da Yüksek Okulu dışarıdan bitirdim. Daha sonra intibakımın yapılması için çalışmış olduğum Şube Müdürlüğü kanalıyla T.C.Ziraat Bankası Genel Müdürlük Özlük İşleri Daire Başkanlığına başvurdum adı geçen Daire Başkanlığı intibakımı yapıp bana resmi yazı ile 1 derecenin 4. kademesine indiğimi ek göstergeminse 2200 olduğunu bildirdi.bundan sonra maaşımdan yapılan emekli kesintileri ona göre yapıldı.
Daha sonra Bankaların özelleşmesi nedeniyle çıkan kanundan faydalanarak kurum değiştirdim. Gerek Bankanın yeni atandığım kurumla yapmış olduğu yazışmalarda gerekse yeni kurumum atama yazısında derecemin ¼ ek göstergeminse 2200 olduğu belirtilmişti. 2005 yılında emekli oldum ama Emekli Sandığınca tarafıma bağlanan maaş ve ikramiyede noksanlık olduğunu fark ettim. 5500 bin YTL. İkramiyemde, 110 YTL de bağlanan aylık maaşımda noksanlık vardı. Em. Sandığına dilekçe ile başvurduğumda kendi hesaplarına göre benim 2 derecenin 6. kademesinde ve göstergeminse 1100 olduğu ödemelerde herhangi bir noksanlığın söz konusu olmadığı bildirildi. Emekli olunca alırım diye hayal ettiğim çoğu şeyleri de böylece alamadım. Üstelik her ay maaşımda, 110 YTL. Noksan ödeniyordu.
Daha sonra yapılan hatanın düzeltilmesi için Ankara Bölge İdare Mahkemesine dava açtım. 2 seneye yaklaşan dava sürecinde halen bir netice alamadım.
Benim öğrenmek istediğim birkaç konu var ilgilenip cevap verirseniz şimdiden teşekkür ederim.
1- Bölge İdare Mahkemelerinde davaların sonuçlandırılması için belli bir süre varımıdır. (böyle giderse davamın sonucunu göremeyeceğim)
2- Nasıl Genel Müdürlük ki çalışanın özlük haklarını takip edemeyip yanlış intibak yapabiliyor. (İntibakımı yaptıkları derecemi hakketmem için çalışmam gereken süre varsa bilsem emekli dilekçesi vermez süreyi tamamlardım) Bu nedenle banka adına tazminat davası açabilirmiyim. Davam Bölge İdare Mahkemesince reddedilirse kaybımın karşılanabilmesi için davanın sonucunu mu beklemeliyim ve tazminat davasının açılabilmesi için zaman aşımının olup olmadığı.
-
Re: Emeklilik
Davanın sonuçlanması için bir süre yok.Beklemek zorundasınız.İptal kararı gelirse 60 gün içinde idareye başvurun .Öderlerse ne ala ancak başvurudan sonra 60 gün içinde herhangi bir faaliyet olmazsa ikinci 60 gün içinde tazminat davanızı açmanız gerekiyor.Size tavsiyem tazminat davasını açarken tazminat miktarını iyi hesaplayın yada avukata hesaplatın.Aksi takdirde aleyhe ücreti vekalet sizi üzebilir.