Adi ortaklıktan limitede geçerken SSK durumu
Merhabalar;
Bu benim ilk mesajım oldugu için bir kusurum olursa affedin.
Önce durumumu açıklayayım:
Çalıştığım şirket adi ortaklık ve bir iki ay içinde limited olacak.
yaklaşık bir senedir sigortalı olarak çalışıyorum. Nişanlım bir başka şehirde bayındırlık bakanlığında mühendis olarak çalışıyor ve asaleti bu ay içinde tastik edilecek.
Sorum şu:
Bildiğim kadarıyla nişanlımı çalıştığım şehre eş durumundan getirmem için 2 yıl sigortalı çalışmama ve en az 1 sene boyunca aynı iş yerinde sigortalı olmam gerekiyor. Çalıştığım şirket limited olursa durumumda bir problem olur mu? yanı 1 sene boyunca sigortalı olmam gereken iş yerinden yeniden mi sigortam başlatılacak yoksa devam aynı şirkette devam ederek bir problem oluşmayacak mı?
Şimdiden teşekkürler.
Re: adi ortaklıktan limitede geçerken ssk durumu
sayın nurkanbilmis ;
eğerki çalıştığınız şirket mahkeme yluyla ve ticaret sicil yoluyl nevi değiştirecekse sizin bir sorununuz olmaz çünkü işiniz ve işyeriniz vede işvereniniz değişmemiz sadece şirket nevi değişikliğine gitmiştir bunuda ticaret odasından bir gazete alarak ispatlamanız mümkündür. fakat işvereniniz adi ortaklığı kapatıp sıfırda bir şirket açarsa o sizin için farklı, fakat (adi ortakılık kapatılıp sıfırdan ltd şirket açıldığı takdirde )bayındırlık bakanlığına sormanız şartıyla adi ortaklık ile ltd şirketi arasında bir sözleşme yaparak işyeriinizin bir ltd şirkte devrolduğunu vede adi ortaklıktaki işçininde ( sahsınız) bütün borç ve alacakları niteliğinde ltd şirkete devrolduğuna dair bir yazı alarak yani işinizde bir çıkma ve çıkarılma gibi bir olayın gerçekleşmediğine dair belge kabul ettiği takdirde sanıyorum büyük bir ihtimal bayındırlık kabul edecektir.nurkanbilmisapacağınız tek şey o belgeyle işlerinizi yürütmek......
iyi günler diliyorum......
Re: adi ortaklıktan limitede geçerken ssk durumu
cevabınız için teşekkürler. bir soru daha sorayım izninizle
tayin için gereken şart ise 2 yıl sigortalı olmam ve 1 sene boyunca aynı işyerinden sigortalı olmam gerekiyor.
benim sigortam ekim 2005 de yatırlımaya başladı fakat daha sonra 7 ay yatırlmadı ekim 2007 de iki sene doluyor. arada yatmayan 7 ay eş durumundan tayini etkiler mi