Sİgortasiz İŞÇİnİn Sorumluluklari
Merhabalar.Ben 4 ay süresince bir gıda firmasının muhasebe departmanında çalıştım.Sigorta için gerekli evraklarımı vermeme rağmen sigortamın yapılmamış olduğunu gördüm.İşten ayrılacağımı işverene sözlü olarak bildirdim.Ancak işveren benim işten çıkacağımı bildirdiğim tarihte yerime birisini bulamadığını söyleyerek bir süre daha işlerini takip etmemi istedi.Ancak ben işverenin bu isteğini karşılayamayacağımı belirterek işten ayrıldım.Ancak işten ayrılmamın üzerinden 1 ay geçmesine rağmen işveren sürekli telefonla beni rahatsız ederek bütün yakınlarımı arayarak işletmesinde yerime başlayan elemana işleri göstemem talebinde bulunmakta eğer kendisine yardımcı olmazsam beni savcılığa vermekle tehtit etmektedir.
Mantıken böyle bir şeyin söz konusu olacağına ihtimal vermiyorum.Ancak yinede sizlerin yardımını rica ediyorum.İşverenin böyle bir hakkı mevcut mu?
Sonuçta sadece faturalama ve bilgisayar programına kayıt yapmakla görevliydim ve bilgimi de kimseyle paylaşıp yerime gelen elemana bilgisayar programı öğretmek zorunluluğum olmadığını düşünüyorum.
teşekkürler