Avusturya vatandaşı ile boşanma
merhaba yaklasik 4 senedir bir avrupa vatandasi bayan ile evliyim. ben hala turk vatandasligini tasimaktayim. esim benden bosanmak istiyor. sahip oldugu tek gerekcesi bana artik asik olmadigina karar vermesi. herhangi bir gecimsizlik , kavga yada diger bir unsur söz konusu degil, ayni zevkleri paylasmamamiz, farkli yaradilisa sahip olmamaiz gerekceleri vs vs.
sorum;
eger bosanirsam , avusturya vatandasligina gecme suresi otomatik olarak uzarmi?
bosaninca sahip olunan mal varligi konsunda ne gibi haklarim var? ( ev esyalari vs, benimle evlenmeden önce kendi satin almistir)
turkiyeye geri gonderilme durumum var mi? ( su an masor olaral 5 aydir bir otelde calisiyorum, evden ayri burda yasiyorum)
hayir bosanmak istemiyorum dersem, ama kendisi bosanma davasi acarsa, sonuc ne olur, bosanma durumu söz konusu mu tek tarafli karar ile?
su ana kadar herhangi adli bir sucum yok, almancam iyi ve calisiyorum , herhangi bir kusurum da bulunmamak ta, ancak esim polis olarak calisiyor ve nerdeyse butun yargiclari taniyor. sizce bosanma konusunda ve hak konusunda bu ona arti bir getiri saglayabilir mi?
yanitlarsaniz menun olurum, simdiden tesekkurler
Re: avusturya vatandasi ile bosanma
Sayın fressiax,
Sorduğunuz soruların büyük bir kısmı o ülkenin iç hukukuyla ilgili sorular. Bence siz orada bulunan bir avukattan hukuki yardım almalısınız. Türkiye'de bulunan avukatlar başka ülkelerde uygulanan hukuk kuralları konusunda çok bilgili değildir.
Re: avusturya vatandasi ile bosanma