Mahkeme kararı ile istenen cep telefonu telefon kayıtları şu anda GSM oparatörlerinin arşivlerinden mi istenmektedir? yoksa TİB (Telekominikasyon İletişim Başkanlığı)'den mi istenmektedir?Cevap verirseniz sevinirim.
Printable View
Mahkeme kararı ile istenen cep telefonu telefon kayıtları şu anda GSM oparatörlerinin arşivlerinden mi istenmektedir? yoksa TİB (Telekominikasyon İletişim Başkanlığı)'den mi istenmektedir?Cevap verirseniz sevinirim.
Sayın didenmolla,
"Cep Telefonlarına İlişkin bu Konular"ın içinde sorunuza yanıt bulabilirsiniz.
Sayın deniz cevabı bulamadım Sayın Hukukçu arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim.
Tayfun bey Gsm şirketine ilgili yazı yazılır diyor.Hala mahkemeler ve savcılar bu şekilde GSM lere mi yazı yazarak bu kayıtları mı isterler?
Kusura bakmayın cevaplarsanız sevinirim.
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı bir dinleme merkezi değildir. İhtiyaç duyulan birimler, emniyet, jandarma ve MİT, buralara aktarılacak verilerle ilgili analiz yapar. Bu amaçla da öncelikle mahkeme kararlarını dikkate alır. Bunları inceler ve buna göre dinlemenin yapılmasına onay verir. Bu bağlamda telefon dinleme konusunda TİB dörtlü sac ayağının ayaklarından biri. Dinlemeyi yapacak ve ilgili mahkemeye bilgiyi aktaracak kurum ise ilgili GSM şirketidir.
TİB mi GSM mi sorusuna karşı son söz; TİB değil, GSM'dir! Saygılarımla.
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Sayın karvallioğlu yani yapmış olduğumuz cep telefonu kayıtları( arayan ,aranan ,saat-tarih vs.) TİB de değil GSM arşivinde tutulduğunu ve gerekli olduğunda mahkeme kararı ile GSM şirketlerinden istediğini anladım.TİB ise burada iletişimin denetiminde sadece onay veren bir kurum olduğunu çıkarttım.
Acaba doğrumu düşünüyorum?Cevaplarsanız sevinim.
Son düzenleme ile bu tür bilgiler artık TİB'den istenmektedir
Sayın avukatım peki TİB aranan arayan arama saati gibi bilgileri GSM arşividen istetiyor Yoksa TİB mi kendi arşivinden istiyor?
cevaplarsanız sevinirim