Boşanmada şahitlik hakkında
Eşimin açtığı boşanma davasında 3. celseye gireceğiz. 2. celsede hakim ''delillerin ve şahit listesinin verilmesi, şahitlerin davetiye masrafı 4 ytl ve ücret olarak da 15 ytl yatırılmasını bunun için 10 günlük kesin süre verilmesine karar verdi. Süre dolduktan sonra dosyaya baktığımda delil göstermediğini, 2 şahit gösterip hiçbir masraf da yatırmadığını gördüm.Ben tabiki delillerimi,şahitlerimi ve masrafları gibi işlemleri usulüne uygun yaptım.
1-Şahitlere masraf ve ücret yatırmak zorunlumudur?
2-Bu durumda hakim şahitleri dinlermi? yoksa 2. celsede belirttiği halde masraf yatmadığı için red mi eder?
Vereceğiniz tatminkar yanıtler için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Boşanmada şahitlik hakkında
eger taraf masrafı yatırmamıs ise o zaman sahit dinletme hakkından vazgecmiş sayılır ve tanıkları dinlenilmeden yargılamaya devam edilir
Duruşma tarihinde, karşı taraf tanıklarını hazır eder ise, tanıklar dinlenecek, aksi takdirde tanık dinletme hakkı düşecektir.
Sayın Esin hanım,
Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.Fakat o zaman hakimin bir önceki duruşmada ''davetiye gideri 4 ytl ve şahit ücreti 15 ytl yatırıldığı takdirde'' demesinin hiç bir önemi yokmudur?Teşekkürler.
Ale Mahkemelerİnde Tanik Dİnletme Cok Önemlİdİr...sonucu Önemlİ Sekİlde Etkİler...eger Taraflar O 4 Ytl Den Kacip Bu Haklarini Kaybederlerse,, Bazi İddİalarİnİ Da İspattan VazgecmİŞ Olurlar..sİddetlİ Gecİmsİzlİk Ve Zİna Gİbİ Durumlarda Belge İle İspat Olmayacagina GÖre Mecburen Tanikla İspat Yoluna Gİdİlİr...bu Hakkini Kullanmayan Tarafin İddİalari Da Temelsİz Kalacagi İcİn Mahkeme Ona GÖre Karar Verecektİr
Kesin süre verilmesinin amacı, yargılama sürecinin uzatılmasına engel olmaktır. Taraf, tanığını o celsede hazır ederek, bu amacın yerine gelmesini temin etmiş olur.
Sayın anwalt_cem ve Sayın Esin hanım, özür dileyerek biraz kafamın karıştığını belirtmek istiyorum.Bana söyledikleriniz arasında çelişki var gibi geldi.Şöyle ki;Ara kararda belirtildiği üzere masraf yatırılmadığı için şahit dinletme hakkını kayıp mı ediyor?Yoksa masraf yatırmadığı halde şahitler celsede hazır edilirse dinlenebilir mi?Teşekkür ediyorum.
Yazdığım gibi, kesin sürenin verildiği celsenin sonrasındaki celsede tanıklar hazır edilmiş ise, tanıklar dinlenecek, hazır edilmemiş ise dinlenmeyecek ve tanık dinletme hakkı düşecek.
bende sayın avukatımın dediginin aynısını belirttim..sadece farklı cümlelerle olunca karısık gibi göründü
Her ikinizede verdiğiniz doyurucu yanıtlar için teşekkür ederim.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.