Ev sahibiyim ve önceki aidatlarla ilgili sorunum var
evimde kiracı oturuyordu ve nisan 20 de evden çıktı ama son 2 ayın aidatınıda ödemeden çıkmış ( tabi yöneticide bunu tahsil etme gereği duymamış ) şimdi evime taşınacağım ve yönetici benden bu son 2 aidatı istiyor ( aslında meblağ büyük değil hatta komik , ama ben bunu doğru bulmuyorum ) sorum şu ? : yönetici benden bu parayı tahsil edebilirmi ben ödemeyi düşünmüyorum evime icra getirebilirmi ? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim ...
Re: ev sahibiyim ve önceki aidatlarla ilgili sorunum var
Yönetim, bu bedeli evde ayrılmış olduğu için artık kiracınızdan talep edemez. Sizden talep etmesi Yasaya uygundur. Yapmanız gereken bunu Yönetime ödemek ve daha sonra kiracınızdan talep etmek.
Ve evet, yönetim bu bedeli sizden icra kanalı ile alabilir.
icra takibinde karşılacağım durumu bana tam olarak anlatabilirseniz sevinirim ,mesela ilk olarak böyle ufak bir meblağ için takip olur mu beni evde bulamazlarsa ne olur ve benim ne yapmam gerekir benim icraya itiraz hakkım veya icrayı taksitlendirme olanağım varmı icra olur isem benden sadece icralık olduğum miktarımı alırlar yoksa icra masraflarını da ödermiyim ? ayrıca bir şey daha öğrenmek istiyorum aidat olarak kesilen makbuzlar benim ismime ait değil ise ben nasıl oluyorda bu parayı ödemek mecburiyetinde olayım vede hadi ödemek zorunda kaldım diyelim bu bir aidat makbuzudur sonuçta fatura değildir fatura olmayan bişe nasıl icralık olabilir ? son bir şey daha eklemek istiyorum burda yöneticinin de suçu yokmu niçin bu aidatı tahsil etmiyor ve ben yöneticiden nasıl şikayetçi olabilirim ? cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim..
Öncelikle, kiracı, apartman giderlerinden ev sahibi ile birlikte sorumludur.
İkinci olarak, adınıza kesilmemiş de olsa, giderler, sahibiniz olduğunuz daireye ilişkindir.
Bu konuda yasal düzenleme kesindir.
İcra takibi, küçük meblağlar için de yapılabilir. Ancak takibin kesinleşmesi halinde, faiz, icra giderleri ve avukat aracılığı ile yapılmış ise avukatlık ücretini de ödemek zorunda kalırsınız.
Daha detaylı bilgi edinmek için lütfen forum arama seçeneğini kullanınız.