Re: boşanmada yer faktörü
Ayrıca eşim benim fakir bir aileden geldimi ve hayat standardımın düşük oldunu söylediği halde benden nafaka tazminat talep edebilirmi.........
eşim kendisi şahitler huzurunda evi benim engel olma çabama rağmen terk etmiştir.....
YENİ MEDENİ YASASI'NDA Kİ YETKİ HÜKÜMLERİ:
D. Boşanmada Yetki:
Madde 168.-Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturduklar yer mahkemesidir.
Secimlik bir hakkınız vardır.isterseniz Elazıg da burasının sizin yerlesim yeriniz oldugunu ispat ederek dava acabilirsiniz, isterseniz eşinizle birlikte davadan önce son 6 ay icerisnde birlikte yasadıgnız yer mahkemsinde dava acabilirsinz.Ayrıca kanun bir hak daha vermiş, Davayı genel hükümler cercevesinde davalı işinizin yeni yerlesim yeri olan Sivas Aile Mahkemesinde acabilirsiniz.
Medeni Kanunun 168. maddesi; boşanma davalarında yetkili mahkemenin eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesi olduğunu hükme bağlamıştır. Karine olarak nüfusa kayıtlı olunan yer yerleşim yeridir. ( NK.md.4 ) Seçimlik hakkının kullanılması davacıya aittir.
hakaretle ilgili kısıma ne dersiniz
Hakim,eğer talep edildiyse tarafların ekonomik durumlarını gözönünde bulundurarak bir tarafın diğer tarafa nafaka ve/veya tazminat ödemesine karar verebilir. Ancak tazminat ve nafaka alacak kişinin kusursuz yada daha az kusurlu taraf olması gerekmektedir. Evi terk eden eşinizin kusurlu olduğunu söyleyebiliriz. Boşanmada sizin de kusurunuz var mı, varsa bunun ağırlığı da değerlendirilecektir. Terk nedeniyle dava açabilmeniz için, ayrılığın en az altı aydır sürüyor olması gerekir.
eşim benim elazığda açtığım mahkemeye katılmayacak kesinleşti.buna rağmen avukatım şahitlerimiz dinlenir bizim davamız şiddetli geçimsizlikten açıldı zaten bunuda ispat edip boşanırız.istediği kadar gelmesin mahkeme karar verir diyor.acaba sizde bu görüşe katılıyormusunuz.........