Devam Eden Boşanma Davam (+velayet) Hakkında
Merhaba,
yaklaşık iki yıldır devam eden boşanma davam var. 8 yaşındaki kızımın geçici velayeti bende. davayı açtığımda kızımın babası karşı dava açtı ve oldukça uzun bir metinle iddialarda bulundu. ben de bunları yanıtladım. daha sonra ki duruşmalara elinde 15-20 sayfalık ifadelerle gelmeye başladı. önceleri iftira ve iddialarına yanıt veriyordum ancak bu durum mahkeme aracılığı ile mektuplaşma haline dönüştü (akrabalarıma mahkeme aracılığı ile teşekkür ve selam göndermeye bile başlamıştı). ve ben artık yanıt vermeyi kestim.
geçen zaman içinde bu iftira içerikli iddialarına yanıt vermemiş olmamın (ki aslında ilk yanıtım tümüne cevap verecek şekildedir) benim durumum için herhangi bir olumsuzluk yaratıp yaratmayacağını merak ediyorum.
sorum, davalı - karşı davacı babanın her yazdığına yanıt vermem gerekir mi?
Re: Devam Eden Boşanma Davam (+velayet) Hakkında
Müddei iddiasını ispatla mükelleftir.
Yani iddia eden iddiasını ispatlamadıkça mahkemece kabul görmez.
Ancak sizin iddianın doğru olmadığını ispatlamanız sizin avantajınızadır.
Her iddiaya uzun uzun cevap vermek yerine boşanmaya neden olacak veya velayeti kaybetmenize neden olacak ciddi iddialara çok fazla uzatmadan yanıt vermenizde fayda var.
Bu arada ülkemizde yargılama yazılı yapılır. Dolayısıyla duruşmadan önce yazılı dilekçeyle cevaplarınızı sunmanız herşeyi derli toplu yazmak açısından daha da uygun olur.
Alıntı:
APARAT rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
yaklaşık iki yıldır devam eden boşanma davam var. 8 yaşındaki kızımın geçici velayeti bende. davayı açtığımda kızımın babası karşı dava açtı ve oldukça uzun bir metinle iddialarda bulundu. ben de bunları yanıtladım. daha sonra ki duruşmalara elinde 15-20 sayfalık ifadelerle gelmeye başladı. önceleri iftira ve iddialarına yanıt veriyordum ancak bu durum mahkeme aracılığı ile mektuplaşma haline dönüştü (akrabalarıma mahkeme aracılığı ile teşekkür ve selam göndermeye bile başlamıştı). ve ben artık yanıt vermeyi kestim.
geçen zaman içinde bu iftira içerikli iddialarına yanıt vermemiş olmamın (ki aslında ilk yanıtım tümüne cevap verecek şekildedir) benim durumum için herhangi bir olumsuzluk yaratıp yaratmayacağını merak ediyorum.
sorum, davalı - karşı davacı babanın her yazdığına yanıt vermem gerekir mi?