Re: Baskı Altında Çalışmak.
Kamu kurumunda memur musunuz yoksa işçi misiniz? Bu husus açıklanmadan iş hukuku bağlamında cevap alabilmeniz zor. Şayet devlet memuru iseniz zaten bu forumda değil, devlet memurları ile ilgili forumun kapısını çalmak gerekir. Selamlar.
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Kamu kurumunda memur musunuz yoksa işçi misiniz? Bu husus açıklanmadan iş hukuku bağlamında cevap alabilmeniz zor. Şayet devlet memuru iseniz zaten bu forumda değil, devlet memurları ile ilgili forumun kapısını çalmak gerekir. Selamlar.
Değerli Av.Abbas Bilgili ben işçiyim zaten memur olsam sorunum olmazdı. İlginizede teşekkür ederim.
Sayın ayhan25,
Size nasıl yardımcı olabiliriz bilemiyorum.
Ortada İş Hukukuna aykırı somut bir durum görünmüyor.
Eğer sözkonusu ek işi uzun süre yapmasaydınız, ki bu durumda iş ek olmaktan çıkmış, belki iş koşullarında önemli değişiklikten söz edilebilrdi.
Baskıyı somut olarak kanıtlayabilmeniz gerekir.
Esenlikler,
Alıntı:
KASIMAN rumuzlu üyeden alıntı
Sayın ayhan25,
Size nasıl yardımcı olabiliriz bilemiyorum.
Ortada İş Hukukuna aykırı somut bir durum görünmüyor.
Eğer sözkonusu ek işi uzun süre yapmasaydınız, ki bu durumda iş ek olmaktan çıkmış, belki iş koşullarında önemli değişiklikten söz edilebilrdi.
Baskıyı somut olarak kanıtlayabilmeniz gerekir.
Esenlikler,
Sayın Kasıman kısaca şöyle özetleyeyim. Çalıştığımız birimde 2 ambar memuru tayin olup gittiler. Kurumda ben ve diğer bir işçiyi bunların yerine ambar memuru yaptılar. Sakın yanlış anlaşılmasın ben biraz çalışmayı seven insanım diğer arkadaşım siyasetle falan uğraşırken ben işimi öğrenme yoluna gittim tabi oda siyaset yönünde bir çevre edindi anlayacağınız işi falan öğrenmedi bu arada bende yardımcı olmak babından bilgisayarıda önceden bildiğim için işlerini yapmaya başladım. Derken işler ters gitmeye başladı aynı konumda olmamıza rağmen idareciler siyasetle uğraşan birine pek diş geçiremediler ve tüm işler bana kaldı. Bende o halde tüm görevleri bana devredin onlarıda ambardan alın diye dilekçe verdim. İdare ile ters düşmüş olduk bizler sendikalıyız ama sizde takdir edersinizki sendikalar sadece aidat ve eylem konusunda iş yaparlar. En azında doğu için böyle. Bu yeni çıkan yönetmelik bağlayıcı oldu şimdi mecburen ya işilerini yapacaklar yada çekip gidecekler. Ben sadece bu olayı paylaşmak istedim. Tavsiyeleriniz benim için değerli. Teşekkür ederim.