Tahliye taahhütnamesi imzalarsam ne olur?
3 yıldır kiracısı olduğum ve düzenli olarak kirasını banka kanalıyla yatırdığım daireyi (ofis olarak kullanıyorum ve kontratımı ofis olarak kiralandığı belirtildi) mal sahibi satacağını söylüyor. Yeni mal sahibinin tanıdığı olduğunu ve tahliye taahhütnamesi imzalamazsam daireyi satamayacağını söylüyor ve baskı yapıyor. Yeni mal sahibi ile de tanıştırdı. Bana da 18 ay daha kalmam için müddet vereceklerini ancak 18 sonrasında istedikleri şartlarda (söylediklerine göre o günün rayiç bedelleri ne ise o rakam ile.... tabiki bu rakam belli değil şu anda) kiracısı olabileceğimi belirttiler. Şu an tahliye taahhütnamesi imzalar isem bu taahhütnamede nasıl şartlar olmalı ki sonunda mağdur olmayayım. BBenden imkansız rakamlar isterlerse o anda ne yapabilrim. İmzaladığım taahhütnameye göre iş yerimi tahliye etmez isem ne olur... Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim....
Re: Tahliye taahhütnamesi imzalarsam ne olur?
Tahliye tahhütnamesi imzaladığınızda orada bulunan bütün şartları kabul etmiş olursunuz bu nedenle yeni mal ve eski mal sahibi ile bir araya gelerek hazarlayacağınız tahliye tahhütnamesini imzalamanızı öneririm.
Tahliye taahhüdü verirsenizi taahhüt ettiğiniz tarihte çıkmanız gerekir çıkmazsanız cebren tahliye edilirsiniz. Tahliye taahhüdü vermezseniz bir şey olmaz
Tahliye taahhütnamesi (TAHLİYE SÜRESİ)
Cevaplarınız ve ilginize çok teşkür ederim...... Taahhütnamede belirtilen gün geldiğinde yasalar tahliye için bana kaç aylık opsiyon verir. (Malum daire benim iş yerim.) Taahhütnameye ''18 ay sonrası için o günün raic bedeli ne ise o yeni kira bedeli olacaktır'' şeklinde bir madde koyulmasını istiyorlar Hatta bir rakam koymak istemiyorlar. Bu afaki bir durum teşkil etmez mi...? Ve son bir soru : Ne yaparsam yapayım ne madde koydurursam koydurayım taahütname imzalamak kesinlikle teslim mi demek? Cevaplarınız ve yardımınız için şimdiden teşekkürler...
Tahliye taahhütnamesinin anlamı, kiralananı hangi tarihte boşaltacağınızı beyan etmenizdir. Kira bedelinin ne olacağının taahhütnamede yer almasının bir anlamı olmadığı kanısındayım.
Taahhütname düzenlenir ise, kiralayan, buna dayanarak size icra kanalı ile tahliye emri gönderir. Tahliye emrinde süreler şu şekilde belirlidir:
kira süresi bitmiş olan taşınmaz işbu tahliye emrinin tebliği tarihinden itibaren (15) gün içinde tahliye ve teslim etmeniz; kiranın yenilendiğine veya uzatıldığına dair bir itirazınız varsa (7) gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine bildirmeniz; müddeti içinde itiraz etmez veya kendiliğinizden tahliye etmezseniz icraen çıkarılacağınız; itirazınız kaldırılırsa İcra ve İflâs Kanununun 273 üncü maddesi gereğince zorla tahliye olunacağınız ihtar olunur.