-
Uluslararası Boşanma
Merhabalar, öncelikle size çok teşekkür etmek istiyorum değerli zamanınızı bizlere ayırdığınız için.
Ben 14.12.2001 de,Türkiye'de evlendim.Kendisi amerikalı ile ve 3 sene yurt dışında yaşadım.Bir bucuk seneden beri ayrıyız ben Türkiye'de yaşamaktayım.Biz bu ay Amerika'da anlaşmalı olarak boşanıyoruz.Bir oglumuz var 2.5 yaşında ve anlaşmalı oldugu için velayet hakları yarı yarıya verilicek bizlere ama sanırım Türkiyede böyle bir kanun yok bu benim burdaki mahkemede sorun çıkartırmı ve bana denilen benim Turkiye'de boşanmamın tanınması 1 seneyi bulurmuş çünkü eşim burda olmadığı için.Kendisi temsilci hayatta tutmaz çünkü pek iyi bir insan degıl ve pekde umrunda olmaz açıkçası Amerıkada bosandıgı surece. Birde bana soylenen pahalı bir boşanma tanımı olucagı dır ben Amerıka'da boşandıktan sonra tekrardan niye 3 mılyar ve 1 sene bosanmanın tanınması suresı gerekıyor?
Ne olur bana yardımcı olurmusunuz! Ben oğlumla yaşıyorum maaşım anca bana ve oglumun okuluna yetıyor ben asla bir 3 milyar veremem. Zaten ben bu para olayı yuzunden Amerika'da bosanmayı kabul ettım cunku bu kadar parayı burda odıyemezdım. Ama sımdı gene aynı dert kapımı calıyor ne yapa bılırım?
Yardım ve ilgilerinizden dolayı şimdiden size çok teşekkür ediyorum.
saygılar, ELVAN
-
Re: Uluslararası Boşanma
Sayın stronge4ever,
Mahkeme kararınızın Türkiye'de tanınması yada tenfizi gereklidir. 3 milyar YTL'ninde prosedür gereği evrak gideri olduğu kanaatindeyim. Bu gideri yapmazsanız zaten kararınız mahkeme tarafından tanınmayacaktır. Eşiniz temsilci göndermeyecekse bizim yapabileceğimiz birşey bulunmuyor zaten. Ancak Adliyelerde bulunan adli yardım bürolarına başvurarak yardım talebinde bulunabilirsiniz.