-
Uzlaşma Teklifi
Merhaba ,
Birinden 2004'te davacı oldum. İfademi verdim. Dün uzlaşma teklifi geldi. Bir daha davaya gitmek istemiyorum. Vaktim de yok zaten, çalışıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Uzlaşmaya gitmezsem ya da herhangi bir şekilde başka bir davaya gitmek zorunda mıyım?
Hırsızlık- suçüstü- çocuk mahkemesi.
Bilgilendirebilirsen memnun olurum. Teşekkür ederim.
-
Re: Uzlaşma Teklifi
Son bir defa daha uzlaşmak için giderseniz bir daha çağırılmayacaksınız.
-
Teşekkür ederim. Ama uzlaşma için gidemedim. Dolayısıyla uzlaşma olmayacak. Diğer duruşmaya gitmek zorunda mıyım? Ya da gitmediğimde bir sonraki duruşma günü bana bildirilir mi?
-
Tekrar uzlaşmaya gitmek imkanı var mıdır bilemiyorum ama öyle bir imkan varsa, uzlaşmanızı tavsiye ederim. Zararlarınız karşılanacaktır.
Burada çocuk sanığı da düşünmenizi, daha çocuk olan bir kişinin sabıkasında kayıt olması halinde gelecekte nelerle karşılaşacağını, ne gibi zorluklarla mücadele etmek zorunda kalacağını gözönünde bulundurmanızı öneririm. Eğer uzlaşırsanız dava düşecek ve ceza verilmeyecektir. Yaptığından pişman olan ve bir daha suç işlemeyeceği kanaatine vardığınız bir çocuk ise, bu çocuğun ceza almadan topluma kazandırılmasıyla ceza hukukunun temel amacı gerçekleşmiş olacaktır.
-
Duruşmaya katılırsanız ve şikayetçi olmadığınızı ifade ederseniz bir daha duruşmaya katılmazsınız dava zaten kamu davası olarak devam eder..Ancak gitmezseniz mahkeme sizi gerekirse polis zoruyla getirir..