-
Garanti Belgesi Hakkında
Merhaba...
Benim cep telefonum bozuldu şehirdeki servise götürdüm yapamadılar ve bunu istanbula distbiratöre yolamanız gerekli dediler fakat bir sorun var benim elimde telefonun faturası yok fakat elimde garanti belgesi var...
Neler yapabilirim...
Teşekkürler...
-
Re: Garanti belgesi...
Satıcı firma tarafından hazırlanan Garanti belgesi yeterlidir.
-
Satıcı firma derken telefonu aldıgımız yer kapanmış fakat garanti belgesinde distbiratörün imzası ve mühürleri var...Sorun olmaz degilmi?
Teşekkürler...
-
Satıcı firma garanti belgesi hazırlamaz! Sadece belge üzerine satış fatura tarihini ve numarasını yazarak onaylar. Garanti belgesi ürünün ithalatçısı-imalatçısı, üreticisi tarafından sanayi bakanlığından izniyle düzenlenen bir belgedir. Satıcı firmanın kapanmış olması birşeyi değiştirmez. Ancak garanti belgesini bulundurmak ve işte böyle durumlarda gerektiğinde ibraz etmeniz tüketici haklarına göre yasal bir zorunluluktur. Garanti belgesini ibraz edemezseniz satın aldığınız ürünle ilgili garanti şartlarını da kaybedersiniz. Özel izinle bastırılmadıkça ve üzerinde garanti belgesi şartlarını bulundurmayan faturalar da garanti belgesi yerine geçmez. Garanti belgeniz varsa üzerinde zaten yetkili firmanın yani garantör firmanın irtibat bilgilerinide görebilirsiniz. Bir an önce yetkili firmayla iletişim kurarak bu doğrultuda size yakın yetkili servis noktalarından birine başvurmanız gerekmektedir.